Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεκάδες, από τους εκατοντάδες, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, που βρίσκονται στη «ζούγκλα» Καλαί θα γίνουν δεκτοί τις προσεχείς ημέρες στη Βρετανία στο πλαίσιο διαδικασιών για την ένωσή τους με τις οικογένειες τους.

«Τελευταία, πέντε ανήλικοι από τη Συρία και ένας από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη Δευτέρα, δέκα ακόμη θα ακολουθήσουν, στη συνέχεια την Τρίτη άλλοι δέκα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των γαλλικών τοπικών αρχών,.

Υπάρχουν σχέδια για μαζικότερη εισδοχή ανήλικων προσφύγων από τον μεγάλο καταυλισμό των 10.000 απελπισμένων στη βόρειας Γαλλίας, τον οποίο οι γαλλικές αρχές προτίθενται για διαλύσουν.

Στους 1.300 ανέχρονται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης France Terre d’ Asile που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 178 μεταξύ τους έχουν συγγενικά πρόσωπα που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως υπολογίζει ο Ερυθρός Σταυρός.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δεχθεί να εξετάσουν παρά 72 φακέλους. Η τύχη τους βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στο Παρίσι και το Λονδίνο. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε την περασμένη Δευτέρα από τη Βρετανία «να αναλάβει τις ηθικές της υποχρεώσεις απέναντί τους».

Οι συμφωνίες που προβλέπουν την υποδοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο ανηλίκων από το Καλαί που έχουν συγγενείς στη Βρετανία θα εφαρμοστούν και θα διευρυνθούν, απάντησε ο βρετανός ομόλογός του Αμπερ Ρουντ, χωρίς να γίνει χρονικά σαφής.

Σήμερα εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών σχολίασε σχετικά ότι «οι προσπάθειες συνεχίζονται και από τις δύο ακτές της Μάγχης» για το επείγον αυτό θέμα».