Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τετραήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι πιλότοι της Air France, εν μέσω του Euro 2016, διαμαρτυρόμενοι για περικοπές στους μισθούς τους. Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία AirFrance ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε:

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%».

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η AirFrance διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού ενώ για αύριο εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων.

Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας και για τη Δευτέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Γκαζέ, η τετραήμερη απεργία, που κηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα, θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί.

Ωστόσο ο Φρεντερίκ Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», διευκρίνισε ότι «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο».