«Ευπρόσδεκτη» είναι για την Κομισιόν κάθε ανθρωπιστική επιχείρηση από την Κύπρο προς τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπάλας Ουιβάρι σε ερώτηση της Εφ.Συν. σχετικά με τις πληροφορίες για το βρετανικό πλοίο που έχει ήδη αποπλεύσει από τη Λάρνακα προς τη Γάζα.
«Είναι αλήθεια ότι εξετάζουμε όλους τους τρόπους μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όχι μόνο μέσω του κλασικού καναλιού παροχής βοήθειας ή χρηματοδότησης σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς και εταίρους, αλλά επίσης, μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας, με γέφυρες βοήθειας. Και μπορούμε πραγματικά ακόμη και πέρα από αυτό και εξετάζουμε και τη θαλάσσια διαδρομή», σημείωσε ο Μπάλας Ουιβάρι, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.
«Τώρα, εξ όσων γνωρίζω, συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα (σ.σ. Θαλάσσιο διάδρομο μέσω Κύπρου). Τώρα, εάν μια τρίτη χώρα και μια χώρα μέλος της ΕΕ ή εκτός ΕΕ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια ανθρωπιστική επιχείρηση από την Κύπρο προς τη Λωρίδα της Γάζας, φυσικά είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Κάθε προσπάθεια μετράει. Και είναι καλό που διεθνείς παράγοντες προσπαθούν να φέρουν ανθρωπιστικές προμήθειες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Γάζα», τόνισε.
«Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε εμπλεκόμενοι. Είμαστε σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Κυβέρνησης, για τον πιθανό θαλάσσιο διάδρομο. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το στάδιο και θα μπορούσα να το επιβεβαιώσω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
_3-980x553.jpg)