Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Cumbre Vieja (Κούμπρε Βιέχα) στη Λα Πάλμα, στο ισπανικό Αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, συνεχίστηκε χθες με την έκλυση μεγάλης ποσότητας λάβας.

Δορυφορικά η ροή της λάβας στη Λα Πάλμα

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 πέρασε πάνω από το ισπανικό νησί – διάσημο τουριστικό προορισμό και κατέγραψε τη ροή της λάβας ως τη θάλασσα, περίπου 6 χιλιόμετρα μακριά από το ηφαίστειο. Μόλις η λάβα έρχεται σε επαφή με τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, δημιουργούνται τοξικά νέφη θερμοκρασίας άνω των 1000°C τα οποία είναι επιβλαβή για κάθε μορφή ζωής.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμη έναν αόρατο κίνδυνο από την έκλυση διοξειδίου του θείου από το ηφαίστειο, αυτόν της όξινης βροχής που ήδη σημειώθηκε σε περιοχές της Ισπανίας και της Γαλλίας. 

Πηγή: meteo.gr