Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η γυναίκα που εμφανίζεται στο περιβόητο βίντεο -με τον πρώην ακροδεξιό αντικαγκελάριο της Αυστρίας και ηγέτη του Κόμματος των Ελευθέρων- είναι φοιτήτρια από την Βοσνία, και όχι κόρη του Ρώσου ολιγάρχη, ενώ βρισκόταν εκεί επί πληρωμή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Kronen Zeitung.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία επιλέχτηκε έπειτα από κάστινγκ, έλαβε ημερήσια αμοιβή 7.000 ευρώ. Η βίλα στην Ίμπιζα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή της με τον παραιτηθέντα Στράχε, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλες μυστικές επιχειρήσεις. Αλκοόλ και άλλες ουσίες προσφέρθηκαν στον αυστριακό πρώην αντικαγκελάριο και στον βοηθό του για να ”χαλαρώσουν”, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η επιχείρηση εις βάρος του Στράχε στήθηκε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Βιέννη, ενός αστυνομικού ερευνητή από το Μόναχο και δύο ειδικών σε θέματα ασφαλείας. Πιθανόν να κόστισε έως και 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς έπεσε χθες, Τρίτη, μετά την υπερψήφιση από το αυστριακό κοινοβούλιο της πρότασης μομφής, με αφορμή το συγκεκριμένο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ωστόσο, στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα δεν έχασε την δυναμική του -18 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές- σημειώνοντας εκλογικό θρίαμβο με 34,9%. «Το να θέλει κάποιος να ρίξει την κυβέρνηση είναι κάτι που κανείς δεν κατανοεί στη χώρα», υποστήριξε στη χθεσινή ομιλία του ενώπιον της Βουλής ο Κουρτς.