Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ στην οποία εξετάστηκε το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Σκόπια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της χώρας και του κυβερνώντος κόμματος Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, Ζόραν Ζάεφ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ του DUI, Αλί Αχμέτι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η συνάντηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα ανέφερε ότι μετά το τέλος της δεν προβλέπονται δηλώσεις προς τον Τύπο.

Η σύσκεψη έρχεται μετά τις συνομιλίες του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις οποίες ο πρώτος γνωστοποίησε πως η κυβέρνησή του πρόκειται να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων, καθώς και τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο από τους Ευζώνους μέχρι την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ (ονομάζονταν και τα δύο «Μέγας Αλέξανδρος»), ως ένδειξη έμπρακτης εγκατάλειψης των αλυτρωτικών διαθέσεών της.