Οι Ηνωμένες Πολιτείες απελαύνουν περίπου 100 Ιρανούς πίσω στο Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι επικαλούνται δύο υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και έναν Αμερικανό αξιωματούχο που γνωρίζει με επίγνωση των σχεδίων.
Σύμφωνα με τους NYT, μια αμερικανική πτήση τσάρτερ απογειώθηκε χθες, Δευτέρα από τη Λουιζιάνα και αναμένεται να φθάσει στο Ιράν μέσω Κατάρ κάποια στιγμή σήμερα.
Οι ταυτότητες των Ιρανών και οι λόγοι για τους οποίους αποπειράθηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής σαφείς, αναφέρει η εφημερίδα.
Μεταξύ των απελαθέντων είναι άνδρες και γυναίκες, μερικοί από αυτούς ζευγάρια. Κάποιοι είχαν προσφερθεί εθελοντικά να φύγουν αφού παρέμεναν σε κέντρα κράτησης για μήνες, και κάποιοι όχι, ανέφεραν οι δύο Ιρανοί, προσθέτοντας ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τα αιτήματα ασύλου είτε είχαν απορριφθεί είτε οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί ενώπιον δικαστή για ακρόαση ασύλου.
Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
