Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει λευκό αστυνομικό να απειλεί με όπλο μαύρη έγκυο κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ο Τζέισον ντε Σου, βοηθός σερίφη στην κομητεία Μπράντφορντ της Φλόριντα, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε.

Το βίντεο από την στολή του αστυνομικού τον δείχνει να απειλεί με το όπλο του μια έγκυο, καθώς την έχει σταματήσει για έλεγχο, ενώ δεν δείχνει να ηρεμεί ούτε όταν η γυναίκα τον ενημερώνει ότι έχει τα τρία παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο ντε Σου σταμάτησε την Αφροαμερικανικής καταγωγής γυναίκα για υπερβολική ταχύτητα, κάτι που η ίδια δεν αρνείται, ενώ στο βίντεο φαίνεται να λέει στον αστυνομικό ότι φοβόταν να οδηγήσει με χαμηλή ταχύτητα σε περιοχή που είχε λίγο φως.

Στο βίντεο ο αστυνομικός την στοχεύει με το όπλο και της ζητά να βγει από το αμάξι αλλιώς θα την πυροβολήσει. «Εάν κάνεις την όποια κίνηση αυτό θα είναι το τελευταίο σου λάθος» ακούγεται να της λέει, ενώ την καλεί συνεχώς να μην κινείται.

«Προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί δεν σταμάτησα, είμαι μια πολύ μορφωμένη γυναίκα» λέει στον αστυνομικό και συνεχίζει «είναι σκοτεινά έξω και έχω τρία παιδιά μαζί μου. Είμαι έγκυος και δεν ήθελα να αισθάνονται άβολα» την ώρα που ο αστυνομικός της περνά χειροπέδες. 

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ο αστυνομικός της φωνάζει «σκάσε, δε με ενδιαφέρει».

Ο προϊστάμενος του ντε Σου δήλωσε ενοχλημένος και απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση ο αστυνομικός του.

Πληροφορίες από την αστυνομία, ακόμη, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει δεχθεί αρκετές φορές επίπληξη γιατί δεν συμμορφωνόταν με τις εντολές ανωτέρων του, αλλά και για παράβαση καθήκοντος.