Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν όταν ένα υπερφορτωμένο σκάφος 12 μέτρων ναυάγησε χθες στην ακτή της Καλιφόρνιας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές. Οι επιζώντες της τραγωδίας νοσηλεύονται, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Ντιέγκο.
Το σκάφος διαλύθηκε όταν έπεσε σε ύφαλο στην ακτή κοντά στο Σαν Ντιέγκο, αναγκάζοντας τους επιβαίνοντες να πέσουν στην θάλασσα για να σωθούν, σύμφωνα με βίντεο αυτοπτών μαρτύρων.
«Οι διακινητές δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Ο εξοπλισμός ασφάλειας ήταν ανεπαρκής και προφανώς το σκάφος ήταν υπερβολικά φορτωμένο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Τζέφρι Στίβενσον, προσθέτοντας ότι ένας άνδρας που είναι ύποπτος ότι ήταν ο καπετάνιος του σκάφους ανακρίνεται.
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη άνοδο των διελεύσεων μεταναστών από το Μεξικό στα σύνορα των δύο χωρών, όπου οι αρχές προχώρησαν σε 172.000 συλλήψεις τον Μάρτιο, έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εδώ και 15 χρόνια.
