Ένα ασυνήθιστο περιστατικό αποκαλύπτεται στον Γέρακα, όπου βρεφονηπιακός σταθμός που δεν λειτούργησε ποτέ, οδηγείται σε μερική κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή, λόγω ασυμβατότητας με τις ισχύουσες προδιαγραφές.
Ειδικότερα, το κτίριο είχε ανεγερθεί με βάση προδιαγραφές του 2012, τη στιγμή που, σύμφωνα με τα δεδομένα της περιόδου κατασκευής, ίσχυαν ήδη νεότερες προδιαγραφές από το 2017, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αδειοδότησή του χωρίς εκτεταμένες παρεμβάσεις.
Ως αποτέλεσμα, τμήματα του κτιρίου έχουν ήδη αρχίσει να τροποποιούνται ή να κατεδαφίζονται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση και η λειτουργία του.
Δήμαρχος Παλλήνης: «Κατασκευάστηκε ένα κτίριο χωρίς να λάβουν υπόψη προδιαγραφές που είχαν αλλάξει»
Για το ζήτημα μίλησε ο δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος έκανε λόγο για μια «πρωτοτυπία» που, όπως είπε, ελπίζει να μην επαναληφθεί.
Ο ίδιος ανέφερε: «Έχουμε μια πρωτοτυπία, δυστυχώς, και εύχομαι να είναι η τελευταία, γιατί υπάρχει και ένα ακόμη κτίριο που έχει τα ίδια προβλήματα».
Και πρόσθεσε: «Εδώ κατασκευάστηκε ένα κτίριο χωρίς να λάβουν υπόψη προδιαγραφές που είχαν αλλάξει. Για να καταλάβει ο κόσμος, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2018, όταν οι προδιαγραφές είχαν αλλάξει και ίσχυαν νέες. Για να αδειοδοτηθεί σήμερα, πολλά συνεργεία βρίσκονται μέσα και κατασκευάζουν, γκρεμίζουν μπάνια, κουζίνες, πόρτες και παράθυρα. Ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021 και παραδόθηκε. Ο προηγούμενος δήμαρχος ξέχασε να λάβει υπόψη του τις προδιαγραφές του 2017 και έμειναν σε εκείνες του 2012. Σήμερα επιβαρύνονται οι δημότες με ένα κόστος που είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε προσπαθήσει να το εντάξουμε σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς αυτό ακυρώθηκε. Υπολογίζουμε ότι το κόστος θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ».
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος είχε παρουσιάσει πρόσφατα και βίντεο από τον χώρο, όπου καταγράφονται οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι ο σταθμός παραμένει κλειστός από το 2021 λόγω αδυναμίας αδειοδότησης.
Σε σχετική ανάρτησή του ανέφερε: «Ένας βρεφονηπιακός σταθμός που παρέμενε κλειστός από το 2021, επειδή δεν μπορούσε να αδειοδοτηθεί, παραδίδεται επιτέλους τη νέα σχολική χρονιά στα παιδιά και τις οικογένειες της Παλλήνης. Με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις ολοκληρωμένες, πλήρως αδειοδοτημένος, ασφαλής και έτοιμος να προσφέρει στα παιδιά μας τον χώρο που αξίζουν».
