Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θέλει να γίνουν οι προεδρικές εκλογές με επιστολική ψήφο και κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Μάλιστα δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραδεχθεί.

Δήλωσε δηλαδή ότι αρνήθηκε να εγκρίνει επιπλέον χρηματοδότηση για τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία (USPS) γιατί θέλει να εξασφαλίσει ότι θα καταστήσει δύσκολη τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις εκλογές του Νοεμβρίου. Έκοψε λοιπόν χρηματοδότηση 3,6 δισ. δολ. προς τις πολιτείες και 25 δισ. προς τα Ταχυδρομεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι η επιστολική ψήφος μπορεί να επιτρέψει να γίνει εκτεταμένη νοθεία, πράγμα που δεν ισχύει. Μάλιστα εξήγησε ότι έκοψε τα χρήματα γιατί τα ποσά αυτά είχαν προτείνει οι Δημοκρατικοί.

«Χρειάζονται αυτά τα λεφτά για να δουλεύουν τα ταχυδρομεία και να κερδίσουν εκατομμύρια ψήφους», είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox. «Αν δεν πάρουν αυτά τα λεφτά, δεν θα έχουν τα μέσα να πραγματοποιήσουν παντού αυτή τη διαδικασία».

Το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει ποσό 400 εκατ. για να βοηθήσει τις πολιτείες να διεξαγάγουν την εκλογική διαδικασία, αλλά το ποσό αυτό υπολείπεται κατά πολύ από 4 δισ. που εκτιμώνται αναγκαία για να γίνουν όλα όπως πρέπει, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας, πολλοί θα επιλέξουν την επιστολική ψήφο για να προστατευθούν από πιθανή μόλυνση από κορονοϊό. Αν τα ταχυδρομεία δεν λειτουργήσουν με την απαιτούμενη ταχύτητα -η οποία εξαρτάται και από τους πόρους που διαθέτουν- υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν ψήφοι.

Πράγμα που ήδη συνέβη στις προκριματικές του 2020, με 65.000 ψήφους να ακυρώνονται γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.