Σειρά επιθέσεων που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδονται στους Ταλιμπάν σημειώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 28. Οι Ταλιμπάν παρά την πτώση τους από την εξουσία, συνεχίζουν επί 15 χρόνια την προσπάθειά τους να καταλάβουν τη χώρα και να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο.
Στο βόρειο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και 18 τραυματίστηκαν στη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου του στρατού, που μετέφερε στρατιώτες.
Η έκρηξη, που έγινε πριν τις 8 το πρωί, τοπική ώρα, στην περιοχή Ντεχντάντι, προκλήθηκε από βομβιστή που έφερε γιλέκο μα εκρηκτικά τα οποία πυροδότησε κοντά στο λεωφορείο.
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και τρεις γυναίκες, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της περιοχής Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όλοι οι τραυματίες είναι στελέχη του στρατού.
Οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή τους την οποία ανάρτησαν στο Διαδίκτυο.
Ωστόσο αυτή ήταν μία μόνο από τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές, καθώς στη νοτιοανατολική επαρχία Νανγκαράρ, επίθεση με πυροβόλα όπλα πραγματοποιήθηκε στην κατοικία φύλακα της προεδρικής φρουράς.
Σκοτώθηκε ο φύλακας, ενώ τραυματίστηκε η μητέρα του. Αν και αυτή η επίθεση δεν έχει αποδοθεί στους Ταλιμπάν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν κάθε ενδεχόμενο.
Τέλος, έκρηξη σημειώθηκε και σε αγορά της περιοχής Γιαγιακίλ, στην ανατολική επαρχία Πακτίκα, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε πολίτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι εννέα.
