Τραγωδία από πυρκαγιά χθες βράδυ σε νοσοκομείο της πόλης Ντιντιγκούλ στην Ινδία, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα 30. Όλοι οι νεκροί βρισκόντουσαν μέσα σε ανελκυστήρα του κτιρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI). Σύμφωνα με αξιωματικό, η κατάσταση των τραυματιών είναι σταθερή.
Η εφημερίδα Times of India έγραψε πως η φωτιά εκδηλώθηκε στην υποδοχή, στο ισόγειο, και εξαπλωθεί με ταχύτητα σε ορόφους.
Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε έναν μήνα, καθώς τον Νοέμβριο δέκα νεογέννητα βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας πυρκαγιάς σε νοσοκομείο της Ούταρ Πραντές. Ακόμα δέκα βρέφη είχαν σκοτωθεί σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Νέου Δελχί στην αρχή της χρονιάς.
Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε λούνα παρκ τον Μάιο στο κρατίδιο Γκουτζάρατ. Οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στην Ινδία, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ή μέσων πυρόσβεσης και της καταπάτησης των κανονισμών ασφαλείας.
