Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η επιστροφή του Λέιτσεστερ σε καραντίνα και η ανάγκη αλλαγής του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται τα τεστ για τον κορονοϊό στη Βρετανία, οι επιπτώσεις των δημοτικών εκλογών τα Κυριακής στη Γαλλία, καθώς και το δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας το οποίο επισημαίνει ότι τα τελευταία 9 χρόνια τουλάχιστον 70 αφροαμερικανοί βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία που τους προκάλεσαν οι λαβές των αστυνομικών, συνιστούν ορισμένες από τις κυριότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.  

Στη Βρετανία, ο Independent γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Το Λέιτσεστρ επιστρέφει στο lockdown” και στο σχετικό ρεπορτάζ γράφει ότι η βρετανική πόλη επέστρεψε από χθες το βράδυ σε καραντίνα λόγω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων με αποτέλεσμά να κλείσουν όλα τα καταστήματα πλην σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, με τους κατοίκους του λαμβάνουν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά από σχετική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας χθες το βράδυ. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδα έχει τίτλο : «Οι υπουργοί καλούνται να δράσουν άμεσα για τα τεστ του κορονοϊού» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι πολιτικοί απ΄ όλα τα μεγάλα κόμματα απηύθυναν έκκληση στους υπουργούς, να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγονται τα τεστ για τον κορονοϊό, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο αποκάλυψε λάθη και αστοχίες της κυβέρνησης Τζόνσον αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων οι οποίοι έγιναν με βραδύτητα με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από αυτόν.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει στο πρωτοσέλιδό της «Άνοδος των Οικολόγων στις μεγάλες πόλεις, ο Μακρόν προτείνει δημοψηφίσματα» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η αποχή στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ με την αποχή να εκτοξεύεται στο 59%, ήτοι 20 μονάδες περισσότερες από τις δημοτικές του 2014. Τονίζει ακόμη ότι, το Μπορντό, το Στρασβούργο και η Λυών κατέγραψαν τεράστια άνοδο των Οικολόγων. Επιπροσθέτως γράφει ότι, η υποψήφια δήμαρχος Μισέλε Ρουμπιρόλα γιατρός και υποψήφια με τους Οικολόγους  κατήγαγε μια πολύ σημαντική νίκη στη Μασσαλία εξοβελίζοντας τη Δεξιά, η οποία κρατούσε το δήμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας επί 25 χρόνια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το εκλογικό σύστημα δεν της διασφαλίζει ακόμη τη δημαρχία και ότι στο γαλλικό λιμάνι θα διεξαχθεί και τρίτος γύρος.     

Στη Γερμανία η Handelsblatt  σε άρθρο με τίτλο «Ο αφηγητής του νέου “εμείς” αναφέρεται στον πρώην μάνατζερ της Google Στηβ Βρανάκη ο οποίος ανέλαβε να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Για την αποστολή του, η πανδημία του κορονοϊού είναι ταυτόχρονα πρόκληση, αλλά και ευκαιρία», επισημαίνει.  Τονίζει ακόμη ότι πολλοί συνδέουν την Ελλάδα με νεποτισμό, διαφθορά και κρίσεις. Οι “ελληνικές στατιστικές” καθιερώθηκαν κάποτε ως όρος στις Βρυξέλλες. Η χώρα θεωρείται στην Ευρώπη μαύρο πρόβατο. Ο Στηβ Βρανάκης θέλει να τα αλλάξει αυτά. Θέλει να “επανατοποθετήσει” τη πατρίδα του με ένα “νέο αφήγημα” και να συμβάλει έτσι ώστε να αποκατασταθεί “η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα”. Αποστολή του είναι να σχεδιάζει τις εκστρατείες υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Ως πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Google Creative Lab για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική διαθέτει τις απαιτούμενες ικανότητες. Όμως στην Αθήνα πρέπει τώρα να συντονίζει υπουργούς και γραφειοκράτες» καταλήγει το δημοσίευμα .

Στις ΗΠΑ τέλος, οι New York Times έχουν τίτλο : «Δεν μπορώ να αναπνεύσω-αφου μιλάς μπορείς λένε οι αστυνομικοί» και στη συνέχεια αναφέρονται διεξοδικά στους τουλάχιστον 70 θανάτους αφροαμερικανών πολιτών από την ασφυξία  που τους προκάλεσαν οι επικίνδυνες λαβές των αστυνομικών με αποκορύφωμα της βίας το θάνατο του 17χρονου αφροαμερικανού Γουίλι Ρέι Μπανκς ο οποίος πέθανε από ασφυξία που του προκάλεσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι τον σταμάτησαν επειδή το ποδήλατό του δεν είχε φανάρι !