Το αγόρι βρίσκεται φυλακισμένο με βγαλμένη την καρδιά του. Μοχθηρά φλεγόμενα πλάσματα το έχουν παγιδεύσει και εμποδίζουν το κορίτσι να πλησιάσει. Το κορίτσι μαζεύει από τα σκουπίδια ένα χαλασμένο ρομπότ και το επιδιορθώνει. Για να πολεμήσουν μαζί όσους στέκονται εμπόδιο στην απελευθέρωση του αγοριού. Με το αφοσιωμένο ρομπότ να είναι έτοιμο να θυσιαστεί και να προσφέρει τη δική του καρδιά.
«Το Ρομπότ και το Κορίτσι» (εκδόσεις Jemma Press) του Αποστόλη Ιωάννου, που πρόσφατα εξέπληξε θετικά την ελληνική κοινότητα των κόμικς με το βραβευμένο στα ΕΒΚ «Το Χωριό», είναι μια αλληγορική περιπέτεια με λίγα λόγια και πολύ συναίσθημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος διάλογος μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκεται στη σελίδα 47 του βιβλίου, χωρίς μέχρι τότε να το έχεις πάρει χαμπάρι, καθώς η αφήγηση εξελίσσεται ιδανικά μόνο με ονοματοποιίες, ήχους, εικόνες και ευφυώς τοποθετημένα σημεία στίξης. Το έργο του Ιωάννου κυκλοφορεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένο ως τριλογία και συγκεντρώνει τα τρία μέρη που είχαν δημοσιευτεί αρχικά στο socomic.gr.
