• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.0°C / 26.8°C
  3 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.1°C / 23.8°C
  1 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 22.0°C / 24.4°C
  1 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 19.0°C / 21.0°C
  1 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 17.3°C
  0 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  2 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.8°C / 25.2°C
  2 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.4°C / 25.5°C
  3 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 24.7°C
  0 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  1 BF
  70%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.0°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 20.5°C / 23.3°C
  2 BF
  62%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  3 BF
  81%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 26.0°C
  0 BF
  57%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 21.7°C
  2 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  0 BF
  96%

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελενα» φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο

PHASMA/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ούτε έγκυος, ούτε ανήλικος, απλώς... διοικητής

 • A-
 • A+

Στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η διοίκηση του περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου «Ελενα» και ειδικότερα ο διοικητής του Ηλίας Δαλαΐνας.

Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες που έγιναν στον επιθεωρητή και αφορούν τη χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου απ’ τον διοικητή, η οποία φαίνεται ότι βάρυνε τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Ο διοικητής φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο και κατά παράβαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, μπορούν να νοσηλευτούν αγόρια έως 14 ετών, μια και στο ίδρυμα λειτουργεί και Παιδοχειρουργική Κλινική. Συν τοις άλλοις, ο διοικητής φέρεται να ελέγχεται επειδή δεν έκανε καν εισαγωγή, ενώ όλες οι εξετάσεις που του έγιναν πραγματοποιήθηκαν με άλλο όνομα απ’ το δικό του.

Πληροφορίες απ’ το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο διοικητής φέρεται να βγήκε απ’ το «Ελενα» πριν από λίγες μέρες, όταν με κάποιο τρόπο έγινε γνωστό ότι επίκειται έλεγχος και μεταφέρθηκε στο «Αλεξάνδρα» για νοσηλεία.

Κλιμάκιο ελέγχου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Ρακιντζή, μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες κλιμάκιο ελέγχει το νοσοκομείο και ότι σύντομα θα υπάρξει πόρισμα, ενώ από πηγές εντός του «Ελενα» μάθαμε ότι οι ελεγκτές έχουν κάνει ήδη φύλλο και φτερό τα εργαστήρια στα οποία έγιναν οι εξετάσεις και παράλληλα έχει ελεγχθεί το προσωπικό του 5ου ορόφου, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί τη VIP πτέρυγα του μαιευτηρίου.

Ωστόσο, απ’ όλη αυτή την ιστορία εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Για παράδειγμα, γιατί σιώπησε η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, αν αληθεύει ότι ο διοικητής νοσηλευόταν παράνομα ανάμεσα σε λεχώνες, εγκύους και βρέφη, με άμεσο κίνδυνο μετάδοσης κάποιου μικροβίου.

Είναι επίσης σημαντικό ν’ απαντηθεί γιατί το υπουργείο Υγείας τόσο καιρό δεν είχε ελέγξει τις καταγγελίες εις βάρος του διοικητή οι οποίες είχαν γίνει απ’ το σωματείο εργαζομένων.

Ποιος είναι

Ο Ηλίας Δαλαΐνας είναι από το 2013 διοικητής όχι σε ένα, αλλά συνολικά σε τρία νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Εκτός απ’ το μαιευτήριο «Ελενα», είναι διοικητής στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αλλά και στο Σπηλιοπούλειο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Ελένη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, «άνθρωποι μέσα από τη Ν.Δ. λένε ότι ο κ. Δαλαΐνας έχει περάσει από την Πολιτική Ανοιξη και μιλούν για τις σχέσεις του με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου (ξεκίνησε ειδικότητα γυναικολογίας το 2006 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο», εποχή που η κυρία Γιαννάκου ήταν υπουργός Υγείας).

Ενα χρόνο πριν, δηλαδή το 2005, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της νεοσυσταθείσης τότε Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας.

Την απόφαση υπέγραψαν τότε η κυρία Γιαννάκου ως υπουργός Παιδείας και ο Γιώργος Ορφανός ως υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού» (εφημερίδα «Το Βήμα» 5 Νοεμβρίου 2013).

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει προβεί στο παρελθόν σε σειρά καταγγελιών εις βάρος του για κατάχρηση αρμοδιοτήτων, αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και αυθαίρετη καθαίρεση άλλων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου, ο κ. Δαλαΐνας εξέδωσε σειρά αποφάσεων με τις οποίες αναθέτει σε συγκεκριμένους υπαλλήλους καθήκοντα προϊσταμένων σε κενές θέσεις της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μετακινώντας παράλληλα άλλους, γεγονός που -όπως υποστηρίζουν- δημιουργεί κινδύνους για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς.

Στους προϊσταμένους που μετακίνησε συμπεριέλαβε και τον πρόεδρο του σωματείου, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «δείχνει την εκδικητική μανία του», καθώς «ιστορικά μέχρι σήμερα σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν θίγεται η θέση του προέδρου του σώματος».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Κωνσταντίνο Πατέρα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η επιλογή του 81χρονου ήταν αφενός εν γνώσει του Μαξίμου, αφετέρου...
Ο καπετάν Κωνσταντής, ο Κυριάκος και ο θεσσαλάρχης Τσιάρας
ΥΓΕΙΑ
Το «Καραμανδάνειο» βάζει λουκέτο στις εφημερίες
Ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει αύριο κινητοποίηση στις 19.30 στην πλατεία Γεωργίου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Το «Καραμανδάνειο» βάζει λουκέτο στις εφημερίες
ΥΓΕΙΑ
«Κλίνες εκκενώθηκαν απόγευμα Σαββάτου με προφορικές εντολές σε αναρμόδιους»
Ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι του μνημονίου συνεργασίας με το δωρητή για μετατροπή σε χώρους φιλοξενίας κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, που τυγχάνει να είναι υποδιοικήτρια ΥΠΕ και στέλεχος...
«Κλίνες εκκενώθηκαν απόγευμα Σαββάτου με προφορικές εντολές σε αναρμόδιους»
ΥΓΕΙΑ
Κύμα διαμαρτυρίας για το «Παίδων Πεντέλης»
Μεγάλη συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής στην πύλη του νοσοκομείου, με αίτημα να συνεχιστούν οι εφημερίες • Έντονη η παρουσία των ΜΑΤ, που καταγγέλλονται ότι παρεμπόδιζαν την προσέλευση ασθενών
Κύμα διαμαρτυρίας για το «Παίδων Πεντέλης»
ΥΓΕΙΑ
Η τελευταία παιδίατρος «έκλεισε» την πόρτα
Αιφνίδια και «εν κρυπτώ» αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» να κλείσει την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική, στο παράρτημα του νοσοκομείου της Καλλιθέας.
Η τελευταία παιδίατρος «έκλεισε» την πόρτα
ΥΓΕΙΑ
Φόβοι για λουκέτο στην ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης
Κραυγή αγωνίας απευθύνουν εκ νέου οι γονείς της βορειοανατολικής Αττικής προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το επικείμενο κλείσιμο της ΩΡΛ κλινικής του Παίδων Πεντέλης,που καλύπτει ολόκληρη την...
Φόβοι για λουκέτο στην ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας