Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα έξι περιοχών περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) δείχνουν τα συμπεράσματα του ΕΟΔΥ για το διάστημα 21-27 Φεβρουαρίου.

Από τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ προέκυψε ότι:

Την εβδομάδα 21 έως 27 Φεβρουαρίου 2022 παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 14 έως 20 Φεβρουαρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δεκατρείς (6/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε τέσσερις από τις δεκατρείς (4/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις από τις δεκατρείς( 3/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-56%), στο Ηράκλειο (-53%), στην Πάτρα (-52%) και στα Ιωάννινα (-36%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στην Θεσσαλονίκη (-22%) και στην Αττική (-16%). Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (+36%), στο Βόλο (+40%), στο Ρέθυμνο (+43%) και στον Άγιο Νικόλαο (+63%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στη Λάρισα (-8%), στη Ξάνθη (-7%) και στην Αλεξανδρούπολη (+7%). Περιφέρεια Αττικής:

Την τελευταία εβδομάδα, 21-27/02/22, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρέμεινε σταθερό, με στατιστικά μη σημαντική μείωση (-16%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 14-20/02/22 . Η πτωτική τάση που παρατηρήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Έπειτα από τη ραγδαία αύξηση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου και τη σταθεροποιητική τάση τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος κλείνει σταθερά με πτωτική τάση που σημειώθηκε από την πρώτη εβδομάδα μέχρι και σήμερα. Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 21-27/02/22, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε οριακή μείωση (-22%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 14-20/02/22. Tο ιικό φορτίο της πόλης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.