Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 21/11 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη (23/11) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα, από τη Βορειοδυτική Ευρώπη προς την περιοχή της Μεσογείου και η ανάπτυξη επιφανειακού χαμηλού στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στα πελάγη πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ, ενώ σημαντική είναι η άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.  

χάρτης βροχής

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).