Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια τραγική ιστορία με θύμα ένα νεογέννητο, αποκαλύφθηκε σε χωριό της Θεσσαλίας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται φρουρούμενη μια 38χρονη γυναίκα, η οποία προ διημέρου προσήλθε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και αιμορραγία.

Οι γιατροί στα Επείγοντα που αντιμετώπισαν το περιστατικό, διέγνωσαν ότι η κατάσταση της γυναίκας ήταν απόρροια τοκετού και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ, λόγω της σηπτικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει, με τη γυναίκα να παραμένει νοσηλευόμενη με την υγεία της να κινδυνεύει. Παράλληλα, παρατήρησαν ότι η αποκοπή του ομφάλιου λώρου δεν είχε γίνει με ιατρική πράξη. 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, διαπίστωσε – παρά τους ισχυρισμούς της γυναίκας που δήλωσε άγνοια της εγκυμοσύνης της – ότι η 38χρονη είχε γεννήσει και μάλιστα οι οικείοι της είχαν θάψει το νεογνό σε αγροτική έκταση, κοντά στο χωριό όπου ζούσε η οικογένεια, στα Καλύβια Ελασσόνας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο ταφής του μωρού, ενώ το συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας υποστήριξε ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό. Η μητέρα της 38χρονης που σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, πέταξε αρχικά το άτυχο νεογνό στα σκουπίδια, συνελήφθη, όπως και τα αδέλφια της που στη συνέχεια έθαψαν το νεογέννητο αγοράκι, για να μην εντοπιστεί.

Η Ασφάλεια έχει ζητήσει ήδη τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στο βρέφος, ενώ οι οικείοι της 38χρονης καλούνται να εξηγήσουν στην Αστυνομία για τις αποφάσεις που έλαβαν μετά την γέννηση του μωρού.

Κατά άλλες πληροφορίες, η ίδια η μητέρα εγκατέλειψε σε κάδο απορριμμάτων το έμβρυο, που ήταν περίπου 28 έως 30 εβδομάδων, κάτι που σημαίνει ότι ήταν δυνητικά βιώσιμο.