• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 15.3°C / 17.4°C
    3 BF
    64%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    14°C 11.6°C / 15.7°C
    2 BF
    68%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    15°C 14.9°C / 15.5°C
    3 BF
    77%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    12°C 11.6°C / 11.9°C
    3 BF
    71%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    12°C 11.9°C / 11.9°C
    0 BF
    76%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 13.2°C / 14.3°C
    1 BF
    61%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    10°C 10.4°C / 10.6°C
    1 BF
    43%
  • Αγρίνιο
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 14.1°C / 14.1°C
    1 BF
    97%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 12.8°C / 15.4°C
    3 BF
    84%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 14.6°C / 15.9°C
    2 BF
    72%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    15°C 15.4°C / 15.8°C
    3 BF
    72%
  • Σκόπελος
    Αραιές νεφώσεις
    15°C 15.2°C / 15.2°C
    4 BF
    74%
  • Κεφαλονιά
    Σποραδικές νεφώσεις
    15°C 14.9°C / 14.9°C
    2 BF
    88%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 18.9°C / 18.9°C
    3 BF
    39%
  • Λαμία
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 12.5°C / 12.5°C
    2 BF
    71%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 13.2°C / 13.8°C
    1 BF
    62%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 15.6°C / 17.7°C
    2 BF
    47%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 11.3°C / 13.8°C
    3 BF
    70%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    15°C 11.7°C / 15.0°C
    1 BF
    68%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    11°C 10.6°C / 10.6°C
    2 BF
    66%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Σοβαρό ναυάγιο με πρόσφυγες - μετανάστες στη Λέρο

  • A-
  • A+

Τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού κι ένα ελικόπτερο Super Puma επιχειρούν για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά από σοβαρό ναυάγιο σκάφους που μετέφερε αδιευκρίνιστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ανοιχτά της περιοχής Παντέλι, ένα ψαροχώρι στα νοτιοανατολικά της Λέρου. Της έναρξης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης είχε προηγηθεί  αναφορά ερασιτέχνη ψαρά για την ύπαρξη πτώματος γυναίκας στη θάλασσα. Άλλο ένα μικρό παιδί έχει ανασυρθεί νεκρό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άτομα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή. Μεταξύ των διασωθέντων που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέρου, βρίσκονται βρέφη, μωρά, γυναίκες και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έξι με επτά μποφόρ, με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνονται όσο περνάει η ώρα, ενώ στις έρευνες συνδράμουν από ξηράς στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δύο αγνοούμενοι με κανό καγιάκ μεταξύ Σουνίου και Μακρονήσου
Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχει ένα πλωτό του λιμενικού σώματος και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.
Δύο αγνοούμενοι με κανό καγιάκ μεταξύ Σουνίου και Μακρονήσου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στη Λέρο
Το πτώμα ενος άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης σε βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου «Κοραή» Παρθενίου βόρεια της Λέρου.
Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στη Λέρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άλλος ένας νεκρός ψαροντουφεκάς - Αγνοείτο στον Νότιο Ευβοϊκό
Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Ραμνούντα, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο, ο 67χρονος υποβρύχιος αλιέας που αγνοείτο από το βράδυ της Παρασκευής.
Άλλος ένας νεκρός ψαροντουφεκάς - Αγνοείτο στον Νότιο Ευβοϊκό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
Πέντε νεκροί και αρκετοί αγνοούμενοι -πιθανότατα δέκα- είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου τα ξημερώματα του Σαββάτου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, όπως υποστηρίζει το...
Πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σώος ο 24χρονος που αγνοείτο στη θάλασσα ανάμεσα σε Λαύριο και Μακρόνησο
Τον νεαρό που όταν δηλώθηκε αγνοούμενος, επέβαινε σε jet ski, εντόπισε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρεται στο Λαύριο.
Σώος ο 24χρονος που αγνοείτο στη θάλασσα ανάμεσα σε Λαύριο και Μακρόνησο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας