Διαμαρτύρεται ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, για την αναφορά του ονόματός του στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις τελευταίες, τουλάχιστον περίεργες εξελίξεις, στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με τον νέο πρόεδρο να προσλαμβάνει συμβούλους και να αναθέτει απευθείας σύμβαση σε μονοπρόσωπη εταιρεία έναντι 10.000 ευρώ τον μήνα για να λύσει τον… γόρδιο δεσμό του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τον οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε αρνηθεί να παραλάβει, λίγο πριν «παραιτηθεί» ο κ. Σκόδρας.
Στην επιστολή που παραθέτουμε, ο καθηγητής κάνει λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς», με τον συντάκτη της «Εφ.Συν.» να απαντά με επιχειρήματα.
Απάντηση συντάκτη
- Στο άρθρο (29.11.2022, «Λεφτά για οδηγούς στον ΟΑΣΘ δεν έχουν, αλλά για συμβούλους έχουν») η αναφορά στον τέως πρόεδρο είναι σαφής «… ο οποίος έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά τέσσερα μέλη του συμβουλίου…». Δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρέμβασή του στον παρόντα χρόνο. Η «επιρροή» δεν ενέχει κάτι αρνητικό, -όλοι από κάτι επηρεαζόμαστε- και αλίμονο αν ο τέως πρόεδρος -και ο κάθε πρόεδρος- δεν έχει το εκτόπισμα να επηρεάζει γνώμες μελών του συμβουλίου που προεδρεύει. Στους παροικούντες είναι εξάλλου από χρόνια γνωστό ότι ο τέως πρόεδρος δεν ήταν ποτέ ανδρείκελο.
- Το πρόβλημα δεν είναι ότι τον ανακατέψαμε στα «πίτουρα» από τα οποία γλύτωσε, με δική του πρωτοβουλία, λέει ο ίδιος, άλλα ισχυρίζονται οι σιωπές των ανωτέρων του. Δεν υπήρχε σκοπός πάντως να διαταραχθεί η ακαδημαϊκή γαλήνη στην οποία επέστρεψε. Άλλοι -όπως το γνωρίζει- ξυλεύονται, δρυός πεσούσης. Θα μπορούσε πάντως, δοθείσης της ευκαιρίας, να μας λύσει και τις απορίες σχετικά με την επίσημη θέση του, όταν ήταν πρόεδρος του ΟΑΣΘ, σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.
- Για να μην τον ενοχλούν άσπονδοι φίλοι, τους λέμε ότι όσο ήταν πρόεδρος και μέχρι προχθές που μας απάντησε, δεν είχαμε ούτε μία επικοινωνία, παρότι κάποτε το είχαμε προσπαθήσει. Οπότε ας μην τον ταλαιπωρούν, και μετά ταλαιπωρούν κι εμάς.
- Ο βαθμός νοσηρότητας της φαντασίας θα ιαθεί δια της επιβεβαιώσεως τα επόμενα 24ωρα, γεγονός που και ο ίδιος θα πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τις αντικαταστάσεις προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο που είχε προεδρεύσει.
- Έσχατο. Αν ως πρόεδρος πήγε κόντρα στις βουλήσεις «άλλων» για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό αυτό είναι θετικό γι αυτόν. Οπότε πρωτοπορεί, μην επιθυμώντας να αναγράφεται το όνομά του για θετικά πράγματα. Και θέτει -αυτοτιμωρούμενος- ένα αληθινό δίλημμα που μπορεί να απαντηθεί μόνο όταν γραφεί το επόμενο ρεπορτάζ.
