Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με ένα πανό διαμαρτυρίας και με μαύρα μαντήλια στα χέρια «παρέλασαν» σήμερα στη Χίο, κάτοικοι των οικισμών Λαγκάδας και Συκιάδας διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να κατασκευάσει την δομή -φυλακή για πρόσφυγες στο νησί και δίπλα  στους δύο γραφικούς οικισμούς.

Οι κάτοικοι των δύο γειτονικών οικισμών , από νωρίς το πρωί παρατάχθηκαν με το πανό δίπλα στο δημαρχείο και με το πέρας της καθιερωμένης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης,  ανέβηκαν στο οδόστρωμα και πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης , Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Πάτροκλο Γεωργιάδη φωνάζοντας το σύνθημα «Ούτε στη Χίο, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά»

Από την πλευρά του , ο κ. Γεωργιάδης που παρακολουθούσε μάλλον αμήχανος τα τεκταινόμενα, μετά το πέρας των εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ερωτώμενος για το θέμα, προσπάθησε να υποβαθμίσει την διαμαρτυρία.

«Δύο φορές τον χρόνο η Ελλάδα έχει εθνική γιορτή. Την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Έχουμε άλλες 363 μέρες  να μπορούμε να τα συζητάμε όλα αυτά» περιορίστηκε να σχολιάσει, ξεχνώντας προφανώς ότι την αντίδραση αυτή πυροδότησε ο πολιτικός του προϊστάμενος κ Μηταράκης , προσφεύγοντας μόλις μία ημέρα πριν στοΠρωτοδικείο, προσπαθώντας να προωθήσει το έργο, μέσω  δικαστικής οδού.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η εκδίκαση της υπόθεσης τελικά αναβλήθηκε για 2/ 11 αφού η συνήγορος του δήμου ασθενεί και δεν ήταν δυνατόν να δώσει το παρών στη δίκη