Αθήνα, 28°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
28°C
29.2° 25.8°
3 BF
29%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
26°C
28.6° 22.4°
4 BF
45%
Πάτρα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
28.7° 23.0°
3 BF
59%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
25.9° 25.9°
2 BF
44%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
24°C
24.1° 23.9°
3 BF
43%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
29°C
30.0° 21.2°
2 BF
53%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
26.4° 25.1°
3 BF
26%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
29°C
28.5° 28.5°
2 BF
33%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
22°C
23.3° 20.8°
2 BF
58%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
25°C
25.1° 24.9°
2 BF
44%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
23°C
24.8° 23.4°
2 BF
43%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
24°C
24.6° 23.7°
2 BF
53%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
22°C
21.9° 21.9°
2 BF
73%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
28°C
28.0° 26.8°
3 BF
34%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
29.0° 23.4°
2 BF
36%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
24°C
23.8° 22.8°
4 BF
65%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
29°C
29.4° 25.4°
3 BF
16%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
22°C
24.3° 22.1°
3 BF
67%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
29.4° 22.0°
3 BF
63%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
26.0° 26.0°
2 BF
34%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Παλιότερη εκδήλωση στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, στην Αθήνα | Φωτογραφία Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Διαρκές σεμινάριο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ για τις «Απελευθερωτικές Πολιτικές»

Το Ίδρυμα Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός κύκλου σεμιναρίων με τίτλο «Politics of Liberation», στο οποίο καλεί το προοδευτικό κοινό να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε συζητήσεις με κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόηση για τα προβλήματα της σύγχρονης Αριστεράς και τους δρόμους που αυτή μπορεί να ακολουθήσει για να προτάξει ένα απελευθερωτικό πρόταγμα, που θα εκφράσει όσους αγωνίζονται ενάντια στον αυταρχισμό του συστήματος και τον εκφυλισμό της δημοκρατίας. Φυσικά, στην ατζέντα θα περιλαμβάνονται και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα με θεωρητική προσέγγιση.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley Dylan Riley, που θα μιλήσει για το τέλος του δημοκρατικού καπιταλισμού και τα καθήκοντα της Αριστεράς.

«Το Ίδρυμα Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδας, μεριμνώντας σταθερά για την προώθηση του κοινωνικοπολιτικού δημόσιου διαλόγου και την καταγραφή όλων των τάσεων σε επίπεδο ιδεών και κινημάτων διεθνώς, είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει και να σας προσκαλεί σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει, εγκαινιάζοντας αυτόν τον μήνα και έως τον Ιούνιο του 2023 στις εγκαταστάσεις του έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα κύκλο σεμιναρίων υπό τον τίτλο Politics of Liberation.

Στο πλαίσιο του διαρκούς σεμιναρίου Politics of Liberation και με τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια της Ρόζας Βασιλάκη και του Γιώργου Σουβλή, κάθε δεκαπενθήμερο (Παρασκευές, 19.00-21.00) το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί διαλέξεις και να αλληλεπιδρά με ορισμένες από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, μαθαίνοντας και συνομιλώντας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα στο πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Από τη δημοκρατία μέχρι τις πολιτικές φύλου και τις τέχνες αλλά και την εξέλιξη του μεταναστευτικού, και από τη θρησκεία μέχρι τις πολιτικές λιτότητας και τη διάχυση των αυταρχικών αντιλήψεων καθώς και τον ιστορικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η αριστερά του σήμερα και του αύριο, κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης αναπτύσσουν συνολικά 23 θεματικές και επισκέπτονται –κάποιοι για πρώτη φορά– την Ελλάδα σε συνομιλία με το ελληνικό κοινό, το οποίο, μέσα από την ιστοσελίδα politicsofliberation.gr, έχει τη δυνατότητα από τώρα να προμηθευτεί ελεύθερα σχετικό υλικό, έτσι ώστε να έχει ενημερωθεί και προετοιμαστεί για έναν γόνιμο διάλογο με τους προσκεκλημένους του Ιδρύματος Rosa Luxemburg», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Τι θα πραγματεύεται το πρώτο σεμινάριο και τί να περιμένει στην πορεία το κοινό

Στην πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Berkeley Dylan Riley, οποίος θα αναπτύξει τη θεματική: «Τι έρχεται; Το τέλος του Δημοκρατικού Καπιταλισμού και τα Καθήκοντα της Αριστεράς», ενώ οι υπόλοιποι ομιλητές του σεμιναρίου είναι οι Judith Butler, Dan-El Padilla Peralta, Edouard Louis, Geoff Eley, Στάθης Κουβελάκης, Brad Evans, Chantal Meza, Γιάννης Χαμηλάκης, Sara Farris, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Λουκία Κοτρωνάκη, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Όλγα Λαφαζάνη, Πάολα Ρεβενιώτη, Παναγιώτα Γούναρη, Αριστοτέλης Καλλής, Susan Robertson, Kanishka Goonewardena, Elisa Giustinianovich, Cedric De Leon, Αθηνά Καρατζογιάννη, Ευγενία Σιαπέρα, Δήμητρα Τζανάκη και Volodymyr Ishchenko.

Τα σεμινάρια, που θα έχουν τη μορφή ανοιχτής συνομιλίας στην αγγλική γλώσσα, θα γίνονται με φυσική παρουσία στους χώρους του Ιδρύματος Rosa Luxemburg Ελλάδας, ως εκ τούτου είναι αναγκαίο, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου, να γίνεται προεγγραφή για κάθε συνάντηση στο website του σεμιναρίου, στην ενότητα Ημερολόγιο (Calendar – πάνω δεξιά). Η πλατφόρμα για την εγγραφή σε κάθε σεμινάριο ανοίγει 15 ημέρες πριν από τη διάλεξη, επομένως, με δεδομένο ότι η πρώτη συνάντηση πλησιάζει, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν εγκαίρως (κλείστε θέση ΕΔΩ), αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το σεμινάριο θα προβάλλεται επίσης ψηφιακά μέσα από τις πλατφόρμες του Ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και τα social media του Politics of Liberation, ενώ οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες με τη μορφή video στο website του σεμιναρίου μετά την ολοκλήρωσή τους.

Διαρκές σεμινάριο Politics of Liberation

Σεπτέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023

Επιστημονική επιμέλεια-συντονισμός: Ρόζα Βασιλάκη, Γιώργος Σουβλής

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδας

Κάθε δεύτερη Παρασκευή, 19.00-21.00

Γραφεία Ιδρύματος Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδας,

Καλλιδρομίου 17, Εξάρχεια (1ος όροφος)

Η είσοδος είναι ελεύθερη – Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

1η διάλεξη:

Dylan Riley, Πανεπιστήμιο Berkeley:

«Τι έρχεται; Το τέλος του Δημοκρατικού Καπιταλισμού και τα Καθήκοντα της Αριστεράς»

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, 19.00-21.00

Δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφή: ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα: ΕΔΩ

Για κάθε επόμενη διάλεξη οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται αναλυτικά.

Ακολουθήστε το Politics of Liberation

Website: https://politicsofliberation.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/PoliticsofLiberation

Twitter: https://twitter.com/PoliticsofLibe1

Instagram: https://www.instagram.com/politicsofliberation/

Ακολουθήστε το Ίδρυμα Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδας

Website: https://rosalux.gr/el

Facebook: https://www.facebook.com/RosaLuxgr

Twitter: https://twitter.com/RosaLuxgr

Ε-mail επικοινωνίας:

[email protected], [email protected], [email protected],

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαρκές σεμινάριο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ για τις «Απελευθερωτικές Πολιτικές»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας