• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.1°C / 3.4°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -5.4°C / -0.9°C
  3 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.5°C / 5.1°C
  4 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -4.7°C / -2.1°C
  3 BF
  26%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -3.1°C / -3.1°C
  3 BF
  54%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  -4°C -5.8°C / -1.6°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -9°C -8.6°C / -7.7°C
  4 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -1.0°C / 2.6°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 4.9°C
  4 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  6 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.1°C / 6.3°C
  7 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 4.4°C
  7 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  3 BF
  47%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  4 BF
  40%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  -1°C -1.1°C / -0.5°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 0.8°C / 4.3°C
  3 BF
  86%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.4°C / 3.6°C
  6 BF
  80%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -5.1°C / -0.6°C
  1 BF
  42%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -4°C -5.0°C / -0.8°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -8°C -8.2°C / -8.2°C
  2 BF
  58%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το θράσος Σαχίνη τρέχει σαν νεράκι

 • A-
 • A+
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ζητά μπόνους 15% συν δύο μισθούς επί ετήσιων αποδοχών ύψους 128.000 ευρώ

Μπόνους έως 15% συν δύο μηνιαίους μισθούς επί ετήσιων αποδοχών ύψους 128.000 ευρώ ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, τη στιγμή που η εταιρεία έχει πάψει να στέλνει λογαριασμούς και απειλείται με ζημιογόνες χρήσεις, λόγω των ποσών που θα δώσει για την παροχή ακατέργαστου νερού αναδρομικά στο Δημόσιο και στο ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου.

Τα μπόνους έρχονται να προκαλέσουν νέα αναστάτωση στην εταιρεία που είναι αρμόδια για την ύδρευση και την αποχέτευση της πρωτεύουσας, καθώς προστίθενται στο αρνητικό κλίμα προηγούμενων αποφάσεων της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, η διοίκηση Σαχίνη δέχθηκε ομαδικά πυρά από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις για την εισήγησή της που περιέγραφε ρητά απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.» (26/5/2021-«Ανοίγουν την κάνουλα των απολύσεων στην ΕΥΔΑΠ»).

Ακολούθησε δημοσίευμά μας για την αδυναμία της εταιρείας να στέλνει λογαριασμούς ώστε να έχει έσοδα (2/6/2021-Επικίνδυνη «διαρροή» εσόδων για την ΕΥΔΑΠ), την ίδια στιγμή που το 2020 ετοιμάζεται να κλείσει με ζημίες μετά από συνεχόμενη κερδοφορία 21 ετών.

Όλα τα παραπάνω, πάντως, δεν μοιάζει να πτοούν τη διοίκηση Σαχίνη που εισηγείται μπόνους για τον εαυτό της προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 25/6/2021. Οι πρόσθετες αμοιβές είναι 15% για επίτευξη στόχων και δύο ακόμη μηνιαίοι μισθοί για την υπογραφή της σύμβασης με το Δημόσιο, βάσει της οποίας θα πληρώσει στο Δημόσιο 157,5 εκατομμύρια ευρώ για το αδιύλιστο νερό που προμηθευόταν τα έτη 2013-2020. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχει το 2020 ζημίες άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 80 και 84 εκατ. τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ επικρατεί ανησυχία και για τις επόμενες οικονομικές χρήσεις.

Το κλίμα σύγχυσης μέσα στην εταιρεία επιτείνεται και από άλλες αστοχίες της διοίκησης. Σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Σαχίνης έχασε την πλειοψηφία, καθώς τα εννέα από τα 13 μέλη του δήλωσαν αποχή, όταν εκείνος εισηγήθηκε να τοποθετηθεί ως γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού πρόσωπο που έχει προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας και έχει κερδίσει αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ενδεικτικά για το θέμα είναι όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Συμμαχία», μιλώντας για «φιάσκο κομματικών τοποθετήσεων».

«Ο διευθύνων σύμβουλος, καταστρατηγώντας τη διαδικασία, την οποία ο ίδιος θεσμοθέτησε και εισήγαγε ως “μέθοδο αντικειμενικής ανάδειξης ταλέντων για να διασώσει την εταιρεία που παραπαίει λόγω κακοδιοίκησης”, εκτός των άλλων τοποθετεί στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσωπο που δεν είχε δηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση και προσπαθεί να τοποθετήσει στην πιο σημαντική για το μέλλον του προσωπικού της εταιρείας θέση, αυτή της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, πρόσωπο καθαρό προϊόν του κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης, το οποίο έχει στραφεί δικαστικά κατά της εταιρείας», αναφέρει η παράταξη που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η Συμμαχία εγκαλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά το ίδιο κάνει και η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ (μία από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.) για τοποθετήσεις άλλων γενικών διευθυντών, κατηγορώντας τον ότι «η στελέχωση του οργανογράμματος γίνεται κυρίως από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απαραίτητα από τους πιο άξιους συναδέλφους». Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαχίνης δημιούργησε νέες διευθύνσεις στην εταιρεία και σε μία από αυτές που υπάγονται κατευθείαν στον ίδιο (Διεύθυνση Στρατηγικής Καινοτομίας) τοποθέτησε ανιψιό του που είναι υπάλληλος της εταιρείας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικίνδυνη «διαρροή» εσόδων για την ΕΥΔΑΠ
Ο διαγωνισμός για την αποστολή λογαριασμών κατανάλωσης που βρίσκεται «στον αέρα» εδώ και μήνες, ανέδειξε ως προσωρινό μειοδότη με τη χαμηλότερη τιμή τα ΕΛΤΑ και δεύτερο την ACS.
Επικίνδυνη «διαρροή» εσόδων για την ΕΥΔΑΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν αυξάνεται αλλά... ίσως αυξηθεί η τιμή του νερού!
Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, να διαβεβαίωσε χθες ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στην τιμή του νερού, αλλά εκ των πραγμάτων αυτό δεν είναι βέβαιο έως ότου υπογραφεί νέα σύμβαση προμήθειας...
Δεν αυξάνεται αλλά... ίσως αυξηθεί η τιμή του νερού!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διακοπές νερού στην Αττική
Η χθεσινή μέρα συνοδεύτηκε από προβλήματα στην υδροδότηση σε περιοχές της Αττικής καθώς και από ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Υδρας, ταλαιπωρώντας χιλιάδες κατοίκους. Οι πολύωρες διακοπές παροχής...
Διακοπές νερού στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΕΥΔΑΠ «προσφέρει» δόσεις και το διαφημίζει
Ενημερωτική καμπάνια ξεκινά η ΕΥΔΑΠ για να πείσει τους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς να προσέλθουν ώς τις 30 Σεπτεμβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες για διακανονισμό των οφειλών τους. Το συνολικό...
Η ΕΥΔΑΠ «προσφέρει» δόσεις και το διαφημίζει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για «πειραματικούς χειρισμούς» καταγγέλλουν οι μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ τη διοίκηση
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μηχανικών Π.Ε και Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ, η οικονομική ζημία προκλήθηκε από τον διαγωνισμό για την λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) για 5 έτη.
Για «πειραματικούς χειρισμούς» καταγγέλλουν οι μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ τη διοίκηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας