• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.1°C / 36.8°C
  2 BF
  21%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 30.8°C / 35.8°C
  1 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  37°C 32.9°C / 38.7°C
  2 BF
  37%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  34°C 33.9°C / 35.9°C
  2 BF
  21%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.4°C / 32.9°C
  2 BF
  38%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 33.7°C
  2 BF
  16%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 28.4°C
  3 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  37°C 30.6°C / 37.4°C
  1 BF
  15%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 32.7°C
  5 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  2 BF
  43%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.9°C / 31.4°C
  5 BF
  35%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.6°C / 29.7°C
  2 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 38.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.5°C / 34.9°C
  3 BF
  28%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.5°C / 37.2°C
  2 BF
  28%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.8°C / 33.8°C
  4 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.3°C / 38.1°C
  3 BF
  14%
 • Καβάλα
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  32°C 32.1°C / 32.3°C
  1 BF
  44%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.8°C / 35.9°C
  3 BF
  55%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  2 BF
  14%
Προμήθειες που ποτέ δεν έφτασαν στους πληγέντες

Από τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες της Καρδίτσας από τον «Ιανό»

EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προμήθειες που ποτέ δεν έφτασαν στους πληγέντες

 • A-
 • A+
Γυναίκα αντιδήμαρχος έκρυβε στο πατρικό της σε ορεινό χωριό τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης. ● Εφοδος των αστυνομικών έπειτα από εισαγγελική εντολή. ● «Γαλάζιος» πόλεμος στον δήμο για απευθείας αναθέσεις για έργα αποκατάστασης εφτά και πλέον μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού».
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον πολύπαθο Δήμο Καρδίτσας, που εξακολουθεί να πληγώνεται ποικιλότροπα από τον «Ιανό» και διοικείται από τον «γαλάζιο» δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, στενό φίλο του τοπικού βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Αποκαλύφθηκε και έγινε βούκινο σ’ ολόκληρο τον νομό -παρά την αξιοσημείωτη αιδήμονα σιγή των τοπικών μέσων ενημέρωσης- ότι γυναίκα, αντιδήμαρχος του δήμου, έκρυβε στο πατρικό της σπίτι στο ορεινό χωριό Καροπλέσι τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, τα οποία είχαν προσφέρει στον δήμο ιδιώτες και επιχειρήσεις προκειμένου να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς του «Ιανού», του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι στο Καροπλέσι έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με παραγγελία της εισαγγελέα Καρδίτσας έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν και κατέγραψαν δοχεία με λάδι, πακέτα αλεύρι και μακαρόνια, κονσέρβες κ.λπ.

Πρόκειται για προμήθειες που έπρεπε να διανεμηθούν αμέσως στους πλημμυροπαθείς, οπότε μένει έωλο το τυχόν επιχείρημα της «άδολης» αποθήκευσης, αφού έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις πλημμύρες. Ερευνες πιθανόν να υπάρξουν και σε άλλα σημεία, καθώς κυκλοφορούν φήμες για αποθήκευση κουβερτών και σεντονιών. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δήμος έχει καταγράψει τις δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων σε είδος και αν έχει καταρτιστεί κατάλογος αυτών στους οποίους διανεμήθηκαν. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν και ποιοι από τον δήμο συμφώνησαν να αποθηκευτούν τα δωρεάν τρόφιμα στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας.

Μια άλλη πληγή -με αφορμή τον «Ιανό»- γεννάται στον χώρο της Καρδίτσας. Πρόκειται για απευθείας αναθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν δημοτικές υποδομές που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Αυτή τη φορά οι απευθείας αναθέσεις σε μηχανικούς και τεχνικές εταιρείες αφορούσαν έργα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, ποσού μεγάλου για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ποσό αυτό αποτέλεσε έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Καρδίτσας για την κάλυψη ζημιών και καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του «Ιανού» στην πόλη.

Και ενώ σε λίγες μέρες έληγε η χρονική ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή -κατάσταση που σε έναν βαθμό δικαιολογεί τις απευθείας αναθέσεις, χωρίς όμως να υπηρετεί τη διαφάνεια στα δημόσια και δημοτικά έργα-, με νέα απόφαση της κυβέρνησης η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για ακόμα ένα εξάμηνο, παρέχοντας αντικειμενικά την ευχέρεια στον Δήμο Καρδίτσας να συνεχίσει την τακτική των απευθείας αναθέσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαφάνεια, τη χρηστή δημόσια διοίκηση αλλά και την προστασία του δημόσιου χρήματος (αρχές που κατ' αρχήν υπηρετεί ο δημόσιος διαγωνισμός).

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν εμφύλιο πόλεμο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς δύο νεοδημοκρατικές κατά βάση παρατάξεις στον δήμο ύψωσαν τους τόνους και άρχισαν καταγγελίες και ενστάσεις σε υπερκείμενες αρχές, αλλά και το εύλογο ενδιαφέρον των Καρδιτσιωτών.

Ο Δήμος Καρδίτσας διοικείται αυτή τη στιγμή από την παράταξη του δημάρχου Β. Τσιάκου (εκλέχτηκε με το χρίσμα της Ν.Δ. και είναι προσωπικός φίλος του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του νομού, Κ. Τσιάρα). Στον χώρο της αντιπολίτευσης στον δήμο ανήκει η παράταξη του Κ. Γκαβογιάννη, που προέρχεται και αυτός από τον χώρο της Ν.Δ. Η παράταξή του καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις και ζητά τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει κατεπείγον ζήτημα. Αλλωστε οι απευθείας αναθέσεις λαμβάνουν χώρα 7 και πλέον μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» (18 Σεπτεμβρίου 2020).

Για τον δημόσιο διαγωνισμό, υποστηρίζει ο κ. Γκαβογιάννης, «χρειάζονται πέντε μέρες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εταιρείες και άλλες δέκα μέρες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, σύνολο 15 μέρες, και ξεκινάμε τα έργα». Ενώ κατηγορεί τον δήμαρχο και την παράταξή του για «προχειρότητα, τσαπατσουλιά και κουτοπονηριά».

Στις διενέξεις εμπλέκονται πλέον με προσφυγές, ενστάσεις κ.λπ. η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και άλλοι φορείς, ενώ καλούνται ονομαστικά να πάρουν θέση ο υπουργός Κ. Τσιάρας και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας. Καταγγέλλεται επίσης ότι με τις απευθείας αναθέσεις δαπανώνται κονδύλια για οδούς και υποδομές που δεν έπαθαν τίποτα από τον «Ιανό» και αφήνονται αβοήθητα άλλα δημοτικά έργα και υποδομές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος από τον ΕΦΕΤ
Στην ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος από την αγορά προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος από τον ΕΦΕΤ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 12χρονος σε αρδευτικό κανάλι
Ημέρα θρήνου η σημερινή για την Καρδίτσα και τον οικισμό Ρομά στην περιοχή Μαύρικα της Καρδίτσας, όπου ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε αρδευτικό κανάλι.
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 12χρονος σε αρδευτικό κανάλι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θυμαρίσιο μέλι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
Παρτίδα του ευρείας κυκλοφορίας προϊόντος που παρασκευάζεται και συσκευάζεται στα Χανιά της Κρήτης, αποσύρεται από τη αγορά, μετά τον εντοπισμό κατάλοιπων απαγορευμένης δραστικής ουσίας.
Θυμαρίσιο μέλι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράδοση τροφίμων σε ευάλωτους Ρομά της Κάτω Αχαγιάς
Κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης για Όλους», του Στεκιού Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Πάτρας «εκεί στο Νότο» και του Στεκιού προσφύγων και μεταναστών Πάτρας παρέδωσαν ποσότητα τροφίμων στους εκπροσώπους του Συλλόγου...
Παράδοση τροφίμων σε ευάλωτους Ρομά της Κάτω Αχαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοβαρή καταστροφή αγροτικής παραγωγής σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας διεκδικούν αποζημιώσεις 100% τον Νοέμβριο του 2021 αντί για τον Μάρτιο του ’22, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Σοβαρή καταστροφή αγροτικής παραγωγής σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας