Αρκετά σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Κέρκυρα, εξαιτίας των έντονων φαινομένων που πλήττουν το νησί το τελευταίο 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως την Τετάρτη.
Εξαιτίας του χαλαζιού, που είχε μέγεθος ρεβυθιού, δημιουργήθηκε στρώμα πάγου στο οδόστρωμα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Από χθες Παρασκευή υπάρχει απαγορευτικού απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.
Εξαιτίας της βροχόπτωσης, πλημμύρισαν επαρχιακοί δρόμοι, δυσχεραίνοντας την οδική κυκλοφορία, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι μέσα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή Σπηλιά και στον δρόμο της Γαρίτσας. Επίσης, πλημμύρισαν αίθουσες στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το οδικό δίκτυο στις διασταυρώσεις Τρίκλινο – Κανάλια και στον περιφερειακό δρόμο του Ποταμού.
Πάντως, μέχρι αργά το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχθεί κλήσεις.
