Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων από τους κλάδους της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.
Οι διαδηλωτές μιλούν για έναν προϋπολογισμό-πρόκληση και ζητούν μέτρα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και προσλήψεις υγειονομικών, όπως και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Ακόμη, καταδικάζουν τον αστυνομικό αυταρχισμό στις πρόσφατες συγκεντρώσεις της 6ης Δεκέμβρη.
Οι μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις για την προστασία από τον νέο κορονοϊό και βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση. Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, της νέας ομάδας ΟΔΟΣ όπως και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ.
Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε για τον προϋπολογισμό και τις μειωμένες δαπάνες για την Παιδεία.
Παρά την αρχική αστυνομική απαγόρευση, μετά από διαπραγματεύσεις και αρκετή καθυστέρηση, επετράπη στο Δ.Σ. να πραγματοποιήσει την διαμαρτυρία.
Επίσης, εν όψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, η ΟΛΜΕ οργανώνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία.
Το ΔΣ της θα προβεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 12.00 π.μ., ενώ παράλληλα καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ, και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
