Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά από «τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής», η αναγνώριση της μετονομασίας του ΓΕΛ Νάξου σε «Μανώλης Γλέζος», «είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Την απόφαση σφράγισε το τουίτ της Νίκης Κεραμέως: «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία».

Η αναγνώριση της προσθήκης προσωνυμίας στο σχολείο της Νάξου από το Υπουργείο Υγείας, ήταν μια πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου, η οποία συνάντησε την αντίσταση του δημάρχου Νάξου και μιας ισχνής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. Η έκταση του ζητήματος έφτασε μέχρι και στην (ασυνήθιστη) διακομματική ερώτηση στη Βουλή από τέσσερα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25), απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως σχετικά με τη στάση του Υπουργείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την ικανοποίησή του, μιλώντας για μια δίκαιη, αυτονόητη -παρότι αργοπορημένη- απόφαση, καλώντας το δήμαρχο και την αντιτιθέμενη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσουν συγγνώμη.