Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προσχηματικές δικαιολογίες για τη μη μεταγωγή του Β. Δημάκη

Η γ. γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσχηματικές δικαιολογίες για τη μη μεταγωγή του Β. Δημάκη

  • A-
  • A+

Αφού πέρασαν οι 14 ημέρες κράτησης του Βασίλη Δημάκη στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να μπει σε καραντίνα, και δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο κελί του, ο ίδιος ξεκίνησε χθες για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας.

Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην απάντησή της η Γενική Γραμματεία επικαλείται την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, την οποία παρέκαμψε όταν αποφάσισε την εσπευσμένη μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών, ενώ είχαν απαγορευτεί από την κυβέρνηση όλες οι μεταγωγές εν μέσω πανδημίας.

Το υπουργείο συνεχίζει με τις παλινωδίες του να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του κρατούμενου μη ανταποκρινόμενο στο αυτονόητο αίτημά του κρατούμενου, φοιτητή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, να του επιτραπεί να επιστρέψει στο κελί του, όπου έχει τα βιβλία του στα οποία δεν του επιτρέπεται η πρόσβαση, όπως ούτε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τηλε-εκπαιδευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα της σπουδές του.

Όσο για τον λόγο της τρίτης απεργίας πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη, που είναι η παρεμπόδισή του στην εκπαίδευση, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν αναφέρει το παραμικρό. Ακολουθούν η απάντηση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και το υπόμνημα του κρατούμενου.

Απάντηση από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

 

«Πρώτον, ποτέ δεν δηλώσαμε, ούτε αναφέραμε στο δελτίο τύπου, που εκδόθηκε από το υπουργείο, ότι θα μεταφερόταν μετά το 14ήμερο. Αυτό ήταν μια ερμηνεία που για κάποιους λόγους δόθηκε από το δικηγόρο του και από άλλους. Ότι δηλαδή μετά το πέρας των 14 ημερών θα μεταφερθεί στο κελί του. Αν διαβάσετε με προσοχή, δεν υπάρχει δέσμευση ότι θα τον μεταφέρουμε εκεί. Γι’ αυτό εξάλλου ο δικηγόρος του απέστειλε προς την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής  άλλη επιστολή με πολύ υβριστικό προς το πρόσωπό της περιεχόμενο με την οποία της ζητούσε να εξηγήσει τους λόγους και να δεσμευτεί ότι σε 14 μέρες θα μεταφερθεί στο κελί του.

Δεύτερον, δεν μπορούμε να τον μεταφέρουμε στην παρούσα φάση, αφού θα πρέπει να λειτουργήσει πρώτα η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών η οποία και θα αποφασίσει. Η Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στα μέσα ή προς το τέλος της εβδομάδας. Η λειτουργία της έχει ανασταλεί λόγω κορονοϊού. Το αίτημά του για να μεταβεί στο κελί, στην δικαστική πτέρυγα του Κορυδαλλού, θα εξεταστεί εκεί.

Υπάρχει σχετική θετική διάθεση από την γ.γ., αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Νομίζουμε ότι μπορεί να κάνει υπομονή λίγες μέρες, να διακόψει την απεργία του -εφόσον το επιθυμεί- και να περιμένει να εξεταστεί το αίτημά του από την Επιτροπή. Επαναλαμβάνουμε ότι το υπουργείο ποτέ δεν δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθεί σε 14 ημέρες. Διαβάστε με προσοχή το δελτίο τύπου. Γι’ αυτό εξάλλου και εστάλη η σχετική εξώδικη επιστολή από τον δικηγόρο του γι’ αυτό το θέμα».

Δήλωση Βασίλη Δημάκη 23/05/2020

 

Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου.

Κοροϊδεύοντας πρώτα απ’ όλα εμένα κι έπειτα όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.

Όπως είναι γνωστό σε καμία καραντίνα δεν ήμουν σε αυτές τις 15 μέρες , όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανοχή της εδώ διευθύντριας του Κ2 αφού έχει καταγγελθεί πλέον επίσημα και στην κ. Νικολάου αλλά και στην επόπτρια του συγκροτήματος Κορυδαλλού Κα. Νταγιάντα εγγράφως, όπως ακριβώς συμβαίνει, συνεχίζω, και στις γυναικείες φυλακές ακριβώς από πάνω μας αφού σε ένα κελί καραντίνας τοποθετούνται καθημερινά νέες κρατούμενες στον ίδιο χώρο με τις ήδη υπάρχουσες.

Με λίγα λόγια στοιβάζονται σε ένα χώρο χωρίς την τήρηση των γνωστών σε όλους μας πια υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπότε Κύριε Τσιόδρα, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;
Που έχετε πετσοκόψει τον ήδη εξουθενωμένο λαό στα πρόστιμα των 150 ευρώ; Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια, δεν διαφοροποιείται εκ της ιδιότητας που έκαστος φέρει.
Όλα τα παραπάνω, με μια επίσκεψη ενός άμεμπτου εισαγγελέα, είναι άμεσα διαπιστώσιμα.

Επειδή από πάντα ένα κι ένα ίσον δύο ή μας δουλεύετε όλους τους πολίτες ψιλό γαζί ή η αξία της ζωής των κρατουμένων δεν εξισώνεται επ’ ουδενί με των υπολοίπων πολιτών.
Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…

Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.

Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.

Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρείς-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας Γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε - και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι - σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά την μακρόν κράτηση μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου είσαι ένας παλιάνθρωπος!

Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη που έκανε τα πάντα αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον Κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντηση μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…

Έλενα μου εσένα για τα πάντα!

Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για την στήριξη του!

Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγει από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σα σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας.

Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ’ αυτονόητο.»

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!

Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…

Μετά τιμής,

Δημάκης Βασίλειος.

Χαρίτσης: Η εκπαίδευση δεν είναι περιττή πολυτέλεια

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καλεί την γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής να εγκαταλείψει της δικαιολογίες και να σταθεί στην ουσία.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης μετά τον νέο εμπαιγμό
Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα ο κρατούμενος φοιτητής προχωρά σε απεργία πείνας και δίψας, αφού παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για 14ήμερη παραμονή στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, δεν τον...
Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης μετά τον νέο εμπαιγμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καμπαγιάννης: Μόνο εάν απειλήσει με εξώδικο μπορεί να βγει κανείς στην ΕΡΤ;
Λάβρος κατά της δημόσιας τηλεόρασης εμφανίστηκε ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά την τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Καμπαγιάννης: Μόνο εάν απειλήσει με εξώδικο μπορεί να βγει κανείς στην ΕΡΤ;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χιλιάδες φωνές για τον Βασίλη Δημάκη
Με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας να συνεχίζεται, χιλιάδες αλληλέγγυοι ένωσαν τις φωνές στο δίκαιο αίτημα του Δημάκη για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Χιλιάδες φωνές για τον Βασίλη Δημάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη
Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση των αλληλέγγυων στον Βασίλη Δημάκη που βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε απεργία πείνας και δίψας.
Μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλαλούμ στις διοικήσεις των φυλακών με τις κομματικές αλλαγές
Το γενικό αλαλούμ των διορισμών «ημετέρων» στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας με ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των προϊσταμένων ανέδειξαν με χθεσινή τους ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλαλούμ στις διοικήσεις των φυλακών με τις κομματικές αλλαγές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας