• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 3.5°C
  3 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -3.6°C / 2.3°C
  3 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.5°C
  5 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  3 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.1°C
  4 BF
  64%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  -2°C -3.0°C / -1.9°C
  0 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  -7°C -6.6°C / -5.5°C
  2 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 7.8°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 2.9°C
  4 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 6.7°C
  6 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  6 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 5.3°C
  5 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 1.9°C
  3 BF
  55%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C -0.5°C / 1.2°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  1 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C -0.1°C / 3.2°C
  3 BF
  88%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  0°C 0.5°C / 0.5°C
  0 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -3.3°C / -1.1°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -4°C -3.9°C / -3.9°C
  1 BF
  66%
EUROKINISSI

Έκκληση να περιληφθεί στη φόρμα μετακίνησης η σίτιση των ζώων

 • A-
 • A+

Ανεφάρμοστες είναι οι εξαγγελίες για την σίτιση και φροντίδα των ζώων εν καιρώ πανδημίας επισημαίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) με νέες επιστολές που απέστειλε στον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, στους δήμους και στα κόμματα της Βουλής. Και ζητά για μια ακόμη φορά να συμπεριληφθεί στη φόρμα μετακίνησης και η σίτιση όλων των ζώων.

Στην επιστολή της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών η ΠΦΠΟ επισημαίνει ότι μεγάλος αριθμός δήμων είτε αρνείται είτε δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην παροχή τροφής για τις αυξημένες ανάγκες των αδέσποτων, καθώς και ότι ορισμένοι από τους δήμους δίνουν μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα που δεν αρκεί ούτε για ημέρα.

Και του ζητά να αποστείλει επιστολή προς τους δήμους της χώρας, στην οποία να αναφέρεται ότι μέρος των κονδυλίων της έκτακτης κατανομής που αποδόθηκε στους δήμους από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών λόγω του COVID-19 να διατεθεί για τις αυξημένες λόγω πανδημίας ανάγκες σε τροφές, φάρμακα και γενικότερα σε ότι αφορά στη μέριμνα αδέσποτων και πιθανότατα δεσποζόμενων ζώων.

Απευθυνόμενη προς τα κόμματα της Βουλής, η ΠΦΠΟ απευθύνει επείγουσα έκκληση για παρέμβασή τους τονίζοντας ότι με τις εξαγγελίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τον τρόπο σίτισης και φροντίδας χιλιάδων ζώων σε όλη τη χώρας το πρόβλημα γιγαντώθηκε, καθώς δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης.
«Υπάρχουν οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εκτός ορίων δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα, υπάρχουν μεμονωμένοι φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο, εφόσον οι δήμοι δεν ανταποκρίνονται με βεβαιώσεις, δεν συνεχίζουν να προσφέρουν έργο».

«Τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία των δήμων ξανά και ξανά, καθώς αυτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν, λόγω του ότι υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό εξαιτίας της πανδημίας και τόσες άλλες περιπτώσεις που είναι δύσκολο να αναφερθούν σε μία επιστολή».

«Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι ο μοναδικός τρόπος, η μοναδική λύση, είναι να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα ,όπου δει, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, μέσα στη φόρμα μετακίνησης του υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση», επισημαίνει η ΠΦΠΟ.

Να μην πεθάνουν από πείνα

Στην επιστολή της προς όλους του δήμους της χώρας, η ΠΦΠΟ απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους δημάρχους, προκειμένου έγκαιρα να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των αδέσποτων ζώων και πιθανότατα δεσποζόμενων που για λόγους υγείας οι κηδεμόνες δεν θα μπορέσουν να τα φροντίζουν .
Επικαλούμενη το νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, αλλά και σχετική επιστολή που στάλθηκε από τον Θ. Λιβάνιου προς τους δήμους (22/3/2020) τονίζει ότι τίθεται μεγάλο θέμα με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων. 

«Τα μαγαζιά εστίασης που μέχρι πρότινος πρόσφεραν κατά τόπους τροφή στα άστεγα ζώα είναι πλέον κλειστά, οι πολίτες που επίσης συνέδραμαν σ’ αυτό είναι εκ νόμου κλεισμένοι στα σπίτια τους και οι μόνοι που παραμένουν στις επάλξεις είναι εθελοντές φιλοζωικών σωματείων ή μεμονωμένοι εθελοντές που εξακολουθούν με κάθε τρόπο να προσφέρουν έργο».

 

«Οι ανάγκες όμως για τροφές είναι αυξημένες, ενώ συγχρόνως οι δυνατότητες των ανθρώπων αυτών όλο και μειώνονται. Συνεπώς, παρακαλούμε θερμά για την άμεση παροχή επί πλέον τροφής με κονδύλια των δήμων και το δυνατόν αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές, ούτως ώστε να μην πεθάνουν από την πείνα ζωντανά πλάσματα δίπλα μας».

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι αναπόφευκτα κάθε πεινασμένο ον εκ φύσεως αναζητά να καλύψει την πείνα του με κάθε τρόπο και αυτό σημαίνει απώλεια αρμονικής συμβίωσης με συνέπειες και για τους ανθρώπους.

«Στα πλαίσια της συνεργασίας σας με τους εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν το έργο σας, είναι υποχρέωση κατ’ ελάχιστον η άμεση εξυπηρέτησή τους και παροχή, εκτός των άλλων, των τυπικών βεβαιώσεων σίτισης που απαιτούνται σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης», αναφέρει η ΠΦΠΟ.

Ένα ακόμη θέμα που προκύπτει αφορά την με κάθε τρόπο εξασφάλιση από τους δήμους επιπλέον κονδυλίων για φάρμακα.


Βασικά στοιχεία για Covid-19 & SARS-Cov-2

Μέτρα προφύλαξης

Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες

Τι σημαίνει «Μένουμε Σπίτι»

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα (γραφήματα)

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αύξηση της φιλοζωίας έφερε η καραντίνα
Τα καταστήματα με είδη για κατοικίδια ακολουθούν τα σούπερ μάρκετ στην αύξηση των πωλήσεων στην καραντίνα, σύμφωνα με τον οικονομικό επόπτη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μέλος του...
Αύξηση της φιλοζωίας έφερε η καραντίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εικόνες ντροπής στη Μόρια
Βίντεο-σοκ δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να παλεύουν σώμα με σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μερίδα φαγητό για τους ίδιους και τα χιλιάδες ανήλικα παιδιά του καταυλισμού. 
Εικόνες ντροπής στη Μόρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να μην πεθάνουν ζώα από την πείνα λόγω καραντίνας
Ανεφάρμοστες είναι οι εξαγγελίες για τη σίτιση των ζώων επισημαίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ζητά να περιληφθεί στους λόγους μετακίνησης των πολιτών.
Να μην πεθάνουν ζώα από την πείνα λόγω καραντίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΦΠΟ: Μένουμε μαζί με τα ζώα μας και δεν τα εγκαταλείπουμε
Τι ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό διευκρινίζει συνοπτικά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) που κινητοποιείται για να μην πέσουν τα δεσποζόμενα αδέσποτα θύματα της κρίσης.
ΠΦΠΟ: Μένουμε μαζί με τα ζώα μας και δεν τα εγκαταλείπουμε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Απαράδεκτο σόου με κακομεταχείριση αετού πριν τον αγώνα της ΑΕΚ»
Την έντονη αντίθεσή τους στο απαράδεκτο σόου με τον αετό, την περασμένη Δευτέρα πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ, εκφράζουν 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο...
«Απαράδεκτο σόου με κακομεταχείριση αετού πριν τον αγώνα της ΑΕΚ»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας