ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ετήσιο αντιρατσιστικό κάμπινγκ, που διοργανώνει το Αntinazi Zone – YRE σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμπλήρωσε κιόλας 26 χρόνια. Και μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας για να συνεχίζει την πορεία του, ωστόσο τα τελευταία χρόνια πλήθαιναν ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι οικογένειες με παιδιά.

Είναι λοιπόν ακριβώς αυτό το ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους που οδήγησε στη δημιουργία της Παιδικής Αντιρατσιστικής Γιορτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος. Το ραντεβού είναι για την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, από τις 5.30 το απόγευμα, στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή (είσοδος από Αγ. Γεωργούλια).

Ετσι την Κυριακή οι μικροί που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα θα μπορέσουν να κάνουν στάση στους διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, να λάβουν μέρος στα κινητικά παιχνίδια ή να αναπτύξουν το δημιουργικό τους πνεύμα σκαρώνοντας κατασκευές.

Παράλληλα, η γιορτή θα έχει μουσική, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στον χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό για να καλυφθούν τα έξοδα της αυτοοργανωμένης γιορτής.

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση, πρόκειται για «μια γιορτή για όλα τα παιδιά, που σαν στόχο έχει να λειτουργήσουμε ομαδικά, να εξαλείψουμε τις διαφορές, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, ρίχνοντας γέφυρα αλληλεγγύης προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτισμούς και χώρες μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο».