Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης νότια της Κέρκυρας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Οι πύρινες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή Μπαστάτικα και πλησιάσε επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, για τα οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης.
Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στις μάχες με τις φλόγες ρίχτηκαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και δύο Πετζετέλ.
Να σημειωθεί ότι προ τεσσάρων ημερών είχαν καεί 80 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στην ίδια περιοχή βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια χωριά.
Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
