• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.5°C / 14.5°C
  1 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.6°C / 12.7°C
  1 BF
  88%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 14.3°C
  2 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 6.9°C / 8.8°C
  1 BF
  90%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.6°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.1°C / 9.6°C
  1 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 4.4°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  1 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 12.7°C
  3 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 13.4°C
  1 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  3 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.3°C / 15.3°C
  3 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 13.4°C
  1 BF
  86%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 14.9°C
  1 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 14.3°C
  0 BF
  76%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 11.6°C
  1 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 13.9°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  1 BF
  93%
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζητούν συμβάσεις αορίστου χρόνου

 • A-
 • A+

Τη μετατροπή των συμβάσεων διακοσίων και πλέον εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις διεκδικεί ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) με την τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Η τριμερής αφορά προσωπικό που μισθώνει η εργολαβική Action Line στην Εθνική Τράπεζα, προσωπικό το οποίο απασχολεί «επί σειρά ετών, χωρίς ούτε μία μέρα διακοπής, στις ίδιες θέσεις» όπως αναφέρει ο ΣΥΔΑΠΤΤ.

Οι εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις διάρκειας ενός, τριών ή στην καλύτερη περίπτωση έξι μηνών, ενώ απασχολούνται σε πόστα όπως η εξυπηρέτηση πελατών, ο έλεγχος συμβάσεων και οι ρυθμίσεις δανείων σε διευθύνσεις όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής, Ψηφιακής Διαχείρισης, η Διεύθυνση Προμηθειών, η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών κ.ά., αποτελώντας συχνά τον βασικό κορμό, ακόμη και την πλειονότητα συγκριτικά με το τακτικό προσωπικό.

Βάσει νομοθεσίας, εφόσον η χρονική διάρκεια των διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπερβαίνει συνολικά τα τρία έτη, τεκμαίρεται ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης, με συνέπεια τη μετατροπή αυτών σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Αν δε στο χρονικό διάστημα των τριών ετών ο αριθμός των ανανεώσεων, διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας υπερβαίνει τις τρεις τον αριθμό, συνεπάγεται ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης, με συνέπεια τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Το βάρος της ανταπόδειξης σε κάθε περίπτωση φέρει ο εργοδότης.

Συναντήσεις

Διαδοχικές θεωρούνται οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που καταρτίζονται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας και δεν μεσολαβεί μεταξύ τους χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των σαράντα πέντε ημερών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μη εργάσιμες ημέρες.

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με τη διευθύνουσα σύμβουλο όσο και με τη διευθύντρια της Action Line, όπου ζήτησε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για να λάβει την απάντηση ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης συμβάσεων αορίστου χρόνου διότι πρόκειται για μία νέα και μικρή εταιρεία που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις τέτοιας μορφής συμβάσεων.

Ομως «η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι προαιρετική», όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει ο ΣΥΔΑΠΤΤ.

Θυμίζουμε ότι το 2016, έπειτα από αντίστοιχη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις επί μακρόν διαπραγματεύσεις του Συλλόγου με την εταιρεία Mellon Technologies, επιτεύχθηκε η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου με την παράλληλη αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προέκυπτε από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν συνάψει οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βυθίζονται στην επισφάλεια οι εργολαβικοί τραπεζοϋπάλληλοι
Η ομολογία της Εθνικής Τράπεζας ότι στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων θα απομακρυνθούν όσοι εργολαβικοί εργαζόμενοι χρειαστεί, με μόνιμους τραπεζοϋπαλλήλους, αποδεικνύει ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Βυθίζονται στην επισφάλεια οι εργολαβικοί τραπεζοϋπάλληλοι
ΕΛΛΑΔΑ
Δικαστικό φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει ως άκυρη την καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζόμενης στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, στο Μοσχάτο και υποχρεώνει την εργολαβική εταιρεία να της...
Δικαστικό φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν πέντε σωματεία ενάντια στην πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με την οποία μεταξύ άλλων καταργήθηκε η διάταξη για την αιτιολογημένη απόλυση
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση στην ΑΒΑΞ για υπογραφή κλαδικής σύμβασης
Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διεκδικεί από τους εργοδότες του κλάδου μελέτης και κατασκευής την επαναφορά Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.
Κινητοποίηση στην ΑΒΑΞ για υπογραφή κλαδικής σύμβασης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με αγώνες ιδρύθηκε το σωματείο εργαζομένων στα Public
Η είδηση της δημιουργίας σωματείου εργαζομένων στα καταστήματα Public πέρασε στα ψιλά, λόγω εκλογών, αλλά η αξία της είναι πολύ μεγάλη ειδικά μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, που ανέδειξε τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα
Με αγώνες ιδρύθηκε το σωματείο εργαζομένων στα Public
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εχασαν 12 χρόνια εργασίας
Εξι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμάτας που δούλευαν πάνω από μία δεκαετία με συμβάσεις stage χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με μισθό 500 ευρώ απολύθηκαν τελικά χωρίς αποζημίωση
Εχασαν 12 χρόνια εργασίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας