Αναβλήθηκε, και μάλιστα επ’ αόριστον, η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» σε βαθμό πλημμελήματος.
Το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης περί ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος του εκδότη, με το οποίο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος στο εδώλιο.
Οι πρωτοδίκες αποδέχτηκαν πως στο κλητήριο θέσπισμα δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο, γι’ αυτό και το ακύρωσαν.
Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις «πόθεν έσχες» 2011-2015).
Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει τον φάκελο για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.
