Προσωρινά κρατούμενη για συνέργεια σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού από τα Σεπόλια το οποίο φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος.
Η 37χρονη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας έκλαιγε. Πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.
Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.
Η δικηγόρος της 37χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, δήλωσε μετά την απόφαση: «Λεφτά στον λογαριασμό της 37χρονης έχει στείλει άλλος, όχι ο Μίχος. Αυτός που έχει καταθέσει τα χρήματα δεν έχει συλληφθεί».
Με το άκουσμα της είδησης ο γιος ξέσπασε σε κλάματα και φώναζε «όχι μαμά σε παρακαλώ». Σε κλάματα ξέσπασαν τα δυο απο τα μεγαλύτερα παιδιά της που βρίσκονταν στα δικαστήρια, όταν έμαθαν για την προφυλάκισή της.
→ Η 37χρονη αρνείται τη βαριά κατηγορία που της αποδίδουν οι δικαστικές αρχές.
Απέκλεισαν το ενδεχόμενο ενοχής της μητέρας
Νωρίτερα, σήμερα ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η 19χρονη κόρη και η θεία της 12χρονης, που πρώτη ανακάλυψε τις επικοινωνίες του παιδιού με τον Ηλία Μίχο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αμφότερες απέκλεισαν το ενδεχόμενο εμπλοκής της μητέρας στην υπόθεση, ενώ το ίδιο φέρεται να έχει υποστηρίξει και η 12χρονη στην τρίτη συμπληρωματική της κατάθεση στις αρχές.
Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της 37χρονης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε σχετικά: «Ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά». Πρόσθεσε δε πως «το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία».
