Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αναμενόμενη ουδετερότητα που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις τηρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ) σχετικά με τη στάση του για το δημοψήφισμα της Κυριακής, διαφοροποιούμενος από τους Συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, «κρίνει ότι δεν πρέπει να λάβει θέση υπέρ συγκεκριμένης άποψης παραμονές του δημοψηφίσματος και ενόψει αυτού».

Στο ψήφισμα, οι δικηγόροι του Πειραιά τονίζουν ότι «ο θεσμικός ρόλος των Δικηγορικών Συλλόγων και των μελών τους είναι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και όχι η άσκηση πολιτικής επιρροής στους πολίτες προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση» και προσθέτουν πως «οι δικηγόροι ως εκπρόσωποι της Δικαστικής Αρχής οφείλουν με κάθε τρόπο, κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία, διασφαλίζοντας την ελεύθερη έκφραση της άποψης των πολιτών».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης μειοψήφησε.

•Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι δικηγόροι τριών Ριζοσπαστικών Κινήσεων Δικηγόρων Αθήνας-Πειραιά-Θεσσαλονίκης στα γραφεία της «Εποχής» (Βλαχάβα 11- σταθμός Μοναστηράκι). Ομιλητές θα είναι οι: Βασ. Παπαστεργίου, Γ. Καρδαράς, Χρ. Μπακέλλας.