ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπαίνει η καταγγελία νεαρής υποδιευθύντριας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για σεξουαλική παρενόχληση από τον παραιτηθέντα διοικητή Γιώργο Κούτρα. Η έρευνα βάζει στο κάδρο τον πρώην πλέον «γαλάζιο» διοικητή, με τον εισαγγελέα να διερευνά εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (337 Π.Κ.).

Χθες, διαβιβάστηκε υπηρεσιακά από το υπουργείο Υγείας στην Εισαγγελία ο φάκελος της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι ποινικές διαδικασίες διερεύνησης, πέρα από τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για το θέμα τις προηγούμενες μέρες. Οι καταγγελίες σε βάρος του παραιτηθέντα διοικητή του νοσοκομείου σοκάρουν την κοινή γνώμη, ωστόσο ο ίδιος καταγγέλλει ότι –ούτε λίγο ούτε πολύ– πρόκειται για πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον του!

Οπως έγινε γνωστό, πριν από μερικές ημέρες η καταγγέλλουσα βγήκε εμφανώς αναστατωμένη από το γραφείο του διοικητή, δήλωσε ενώπιον όλων των υπαλλήλων που βρίσκονταν απ’ έξω ότι παραιτείται και στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία εις βάρος του διοικητή. Η καταγγελία της διαβιβάστηκε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της οποίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα. Επισήμως έγινε γνωστό, λίγο αργότερα, ότι με εντολή του υπουργού ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κούτρας, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται υποκείμενο καταγγελιών. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης τον έχει καταγγείλει «για επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» και του έχει προσάψει αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά, αλλά και κλίμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους.

Η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, σχολιάζοντας την υπόθεση, έκανε λόγο για τρομοκρατία και φραστική βία που ασκούσε ο παραιτηθείς διοικητής, «σε τέτοιο βαθμό, που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν απρόθυμα στο νοσοκομείο».«Σε κάθε περίπτωση, εάν αληθεύει το γεγονός και αποδειχτεί δικαστικώς η καταγγελία, δεν πρόκειται μόνο για ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά και για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό», τόνισε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ. Ο Γιώργος Κούτρας, απειλεί «θεούς και δαίμονες», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για θύμα συνωμοσίας.

Διατείνεται ότι ο λόγος της παραίτησής του είναι άσχετος με «δήθεν ροζ σκάνδαλο», αλλά σχετίζεται με διοικητικά θέματα του νοσοκομείου. Ανέφερε ότι δεχόταν επιθέσεις από άτομα του προσωπικού και διευθυντικά στελέχη, καθώς είχε ξεκινήσει δύο προκαταρκτικές εξετάσεις για κακή λειτουργία του ιδρύματος και παράτυπες προμήθειες.

Υπαινίχθηκε ότι αυτός είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που έχουν γίνει οι εις βάρος του καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη υποδιευθύντρια, αλλά συνολικά από τέσσερις γυναίκες υπαλλήλους του νοσοκομείου! Μάλιστα, κατήγγειλε ότι και η συνεργασία του με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ «ήταν πολύ κακή», με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να διοικούν οι υπάλληλοι κι όχι εκείνος. Ο κ. Κούτρας έχει επιφυλαχθεί όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του και δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.