Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη (τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι) και σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο, βουλγαρικής καταγωγής, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Του επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, αδερφό του πρώτου, αποφάνθηκε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και να του επιβληθεί ποινή 10 ετών (ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 14 ετών).
Οι δικαστές απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως ακριβώς πρότεινε και ο εισαγγελέας.
Σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους δεν δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.
