Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που τον Μάιο του 2018 σκότωσε τον πατέρα του στις Βολίμες Ζακύνθου. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μέχρι την εξέταση της έφεσής του.
Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Οι ποινές συγχωνεύονται σε μία και η ποινή μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν από έξι και έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ο 27χρονος σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του διότι φερόταν να κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο αλλά και τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του, ένα 10χρονο κοριτσάκι κι ένα 7χρονο αγοράκι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 27χρονου, Παναγιώτη Κεφαλληνό, «άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».
Η απόφαση έγινε δεκτή με δάκρυα χαράς από τον δράστη και την οικογένειά του.
Ο δικηγόρος του χαρακτήρισε «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».
