Στην αθώωση του Γιώργου Εμερτζίδη, που πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.
Η απόφαση για αθώωση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών του αστυνομικού, οι οποίοι βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα και περίμεναν να ακούσουν την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων: «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας…. Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των δύο αστυνομικών.
Αντίθετα με τον Γιώργο Εμερτζίδη ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ιωάννη Σαβίδη και Ανδρέα Ποφίδη δύο φορές ισόβια και 66 έτη κάθειρξη, καταδικάζοντας τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.
Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.
Οι δυο καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σαββίδης απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».
Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.
Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη.
Από τα πυρά έπεσαν νεκροί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιώργος Σκυλογιάννης και Γιάννης Ευαγγελινέλης, ηλικίας 22 και 23 χρόνων. Άλλοι δυο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.
Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.
