Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Φτωχότερη είναι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μετά τον πρόωρο χαμό της Μαρίνας Γαλανού, προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ). 

Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr, η Μαρίνα Γαλανού δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών έως το 2004.

Ήταν, επίσης, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ). Διατέλεσε, ακόμη, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

► Διαβάστε τη συνέντευξη της Μαρίνας Γαλανού στην «Εφ.Συν.»: Οι τρανς γυναίκες είμαστε εδώ και τα θέλουμε όλα 

► «Η Μαρίνα Γαλανού δε βρίσκεται πια μαζί μας. Μια αγωνίστρια των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, μια γυναίκα με πάθος, βαθιά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και πάντα με όρεξη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα τη θυμόμαστε για τη συμβολή της στην αλλαγή της κοινωνίας μας και το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της. 

Η Μαρίνα μας έμαθε πολλά. 

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.


Η Μαρίνα Γαλανού είχε συνεργαστεί με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Τον Μάρτιο του 2018, μαζί με την «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο» κυκλοφόρησε το βιβλίο της: «Ταυτότητα και έκφραση φύλου», σε μια αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση.