Κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης για την υπόθεση των επιθέσεων που δέχεται από ομάδα ανηλίκων η Δήμητρα, τρανς άτομο που ζει στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με την τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, γνωστή επίσης από τη συμμετοχή της στο κίνημα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων το 2015-2016.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ενημερωτικής διαδικτυακής έκδοσης «Στο Νησί» (stonisi.gr), η ομάδα των ανηλίκων, φερόμενη σαν συμμορία, επιτίθεται εναντίoν της, εισβάλλει στο σπίτι της και δημοσιεύει βίντεο στο διαδίκτυο την ώρα που της ασκεί μπούλινγκ, διαπομπεύοντάς την.
Οι αποκαλύψεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και συμπαράστασης στο θύμα, ιδίως από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.
«Το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο αυτό, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην οποία έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος ψυχικά ασθενής (και όχι Δημήτρης με ιδιαιτερότητες, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο), με ανάγκη νοσηλείας και περίθαλψης. Παρ’ όλο που κατανοούμε τα ειδησεογραφικά πλαίσια δημοσιοποίησης του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού, πιθανώς με την έννοια του ντοκουμέντου ως μοχλού πίεσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση τέτοιων εικόνων ντροπής δεν παύει να αποτελεί διαπόμπευση και εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια, αποστροφή και οργή μας. Ζητάμε άμεσα να αφαιρεθεί το επίμαχο βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας (σ.σ.: κάτι που ήδη έχει γίνει) καθώς και από το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube και να τεθεί υπόψη των αρχών και μόνο – όχι του φιλοθεάμονος κοινού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Proud Seniors Greece-Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και Ανω.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ήδη στο πλευρό της Δήμητρας θα βρεθεί κοινωνικός λειτουργός αλλά και η αστυνομία που κλήθηκε να παρέμβει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας