Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια μικρή κοινωνία σε κατάσταση σοκ. Κάτω Αχαΐα, λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ την Πάτρα. Ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής για τους κατοίκους της μικρής πόλης, όταν ένας 15χρονος μαθητής τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα έναν 17χρονο φίλο του. Τα μέσα οργίασαν πριν καν στεγνώσει το αίμα στο προαύλιο του σχολείου.

Κλασική υπόθεση bullying ανέφεραν σε πηχυαίους τίτλους και όταν στη συνέχεια αυτό το σενάριο δεν φάνηκε να περπατάει, ανακάλυψαν την ερωτική επιθυμία του 15χρονου για την αδελφή του 17χρονου, για τα μάτια της οποίας έγινε το φονικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου της Κάτω Αχαΐας. Νωρίς το απόγευμα τα δύο παιδιά είχαν διαπληκτιστεί έντονα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως αιτία ήταν η αδελφή του θύματος, την οποία ο 15χρονος φλέρταρε. Ο 17χρονος ενοχλήθηκε απ’ το γεγονός και ζήτησε τον λόγο από τον φίλο του.

Λίγο αργότερα ο 15χρονος έφυγε από το σχολείο, με σκισμένη μπλούζα και με μώλωπες από τον διαπληκτισμό. Κατέληξε στο σπίτι του θείου του, άγνωστο πώς κατάφερε να πάρει την καραμπίνα του και επέστρεψε στο σχολείο.

Λέγεται ότι πυροβόλησε τρεις φορές τον έντρομο φίλο του, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο έναν κάλυκα στον χώρο. «Φίλε, όχι, μην το κάνεις, μην πυροβολήσεις…» φώναζαν τα υπόλοιπα παιδιά.

Η μητέρα

Ο χώρος γέμισε από ανθρώπους που άκουσαν τους πυροβολισμούς και ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον 17χρονο αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ο 15χρονος συνελήφθη -όπως και η 42χρονη μητέρα του- ενώ τρεις ώρες αργότερα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο 17χρονος εξέπνευσε στο νοσοκομείο έχοντας βαριά τραύματα στη θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Μητέρα και γιος οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, όπου ο 15χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ η μητέρα του την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, ο νεαρός δεν έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται συνεχώς ένας παιδοψυχολόγος. Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του 17χρονου.