Για επίθεση κατά αστυνομικών στη Μύκονο συνελήφθη τη νύχτα ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, o οποίος οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Σύρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί νωρίτερα σε σοβαρό καβγά μεταξύ δύο παρέων, μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τους, την ώρα που επιβιβάζονταν σε νοικιασμένο βαν για να φύγουν έξω από κλαμπ του νησιού, με αποτέλεσμα πολίτες να ειδοποιήσουν τις αρχές.
Όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να παρέμβουν και λήξει το επεισόδιο ανάμεσα στους Βρετανούς τουρίστες, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής και οι συμπατριώτες του επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά, ενώ χτύπησαν τον έναν από τους αστυνομικούς.
Αφού κατάφεραν να τους ηρεμήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν από τα τρία άτομα να τους ακολουθήσουν με το βαν στο αστυνομικό τμήμα. Όταν έφτασαν εκεί όμως κατέβηκαν από το όχημα, το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντας και βρίζοντας. Τότε κλήθηκαν ενισχύσεις και οι ο ποδοσφαιριστής με την παρέα του καταδιώχθηκαν και ακινητοποιήθηκαν, αφού προσπάθησαν πάλι να ξεφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις για εξύβριση και σωματικές βλάβες.
Όπως αναφέρουν αστυνομικοί, πιθανότατα οι τρεις άνδρες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα, στο τμήμα φέρονται να επιχείρησαν να τους χρηματίσουν και γενικώς ήταν εριστικοί και επιθετικοί. Το πρωί εμφανίστηκαν απολογητικοί και ζήτησαν συγγνώμη.
Η ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» ανακοίνωσε πως «ο σύλλογος γνωρίζει ένα φερόμενο περιστατικό που αφορούσε τον Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο χθες βράδυ» για να προσθέσει ότι ο ίδιος «συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. Αυτή τη στιγμή δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο».
