Κοντά στον εντοπισμό του νταή αστυνομικού που πριν από λίγες ημέρες παραλίγο να τρακάρει μοτοσυκλετιστή και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε βρίσκεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις έρευνες προκύπτει ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην υπηρεσία επισήμων και συνόδευε το αυτοκίνητο που έχει παραχωρηθεί για τις μετακινήσεις κυβερνητικού στελέχους που βρίσκεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, εμπλέκεται στο περιστατικό.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Όπως φαίνεται στο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα: ένας άνδρας φωνάζει, χτυπάει και πετάει στο έδαφος έναν μοτοσυκλετιστή, του οποίου το δίκυκλο έχει πέσει στην άσφαλτο, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος «τραμπουκίζει» έναν περαστικό, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσουν.
Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος καταγγέλλει πως «πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού».
Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας».
«Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν» σημειώνεται στην ανάρτηση.
♦ Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με το ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου και την προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την κυβέρνηση.
⇒ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020.
