Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Από την εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι παρέλαβαν την Βίκυ Σταμάτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο εισαγγελέας Εφετών Γρ. Πεπόνης και αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες και κατέληξε στην εκκλησία. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει πάρει τα φάρμακά της, ενώ «έλεγε συνεχώς «τώρα πρέπει να πάω στο παιδί μου».  Η κ. Σταμάτη μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ, όπου σπεύδουν και οι δυο εισαγγελείς όσο και γιατρός για να την εξετάσει. Πιθανότατα μετά θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Υπάρχουν δυο εκδοχές για το πώς εντοπίστηκε η κ. Σταμάτη. Η μια, κατά τον συνήγορο της, του τηλεφώνησε άγνωστος σε αυτόν στο κινητό του τηλέφωνο και του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο κ. Ραγκουσης τηλεφώνησε στον εισαγγελέα Ντογιάκο και εκείνος κινητοποίησε τις αρχές και πήγαν επί τόπου στο σημείο που διαπιστώθηκε ότι πράγματι ήταν η κ. Σταμάτη. Μάλιστα κατά τον κ. Ραγκούση, αυτό το πρόσωπο είναι γνωστός την κ. Σταμάτη και την αναγνώρισε. Παραμένει όμως άφαντος μέχρι στιγμής.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως υπήρξε τηλεφώνημα στην αστυνομία από άγνωστο οποίο είπε πως εντοπίστηκε «αμνήμων άτομο» σε παγκάκι στο Χαϊδάρι. Πιθανόν βέβαια το ίδιο άτομο να επικοινώνησε και με τον κ. Ραγκούση και με την αστυνομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το λουκέτο στο δωμάτιο νοσηλείας της ήταν ένα μικρό,από αυτά  του εμπορίου που μπορούσε εύκολα να ανοιχτεί με οποιοδήποτε αντικλείδι. Το νερό του ντους γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα  ήταν ανοικτό και  εκτιμάται ότι το άφησε η Σταμάτη για να τους μπερδέψει. 

Παραιτήθηκε ο Κούγιας 

Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της Βίκυς Σταμάτη λίγη ωρα μετά τον εντοπισμό της στο Χαϊδάρι ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας. Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησης του σημειώνει:

«Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως – παραδόσεως  της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της. Τόσο προσωπικά εγώ, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου. Διαφωνώ απολύτως, όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει, με αυτήν την ενέργεια της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου και εύχομαι αυτοί που τη συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες, ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί.

Ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές τους να παραμείνω συνήγορός της, αποφάσισα να παραιτηθώ. Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου καθ’ όλη τη διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κα Βασιλική Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση της νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα».