Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός μέλους του «Ρουβίκωνα» για την παρέμβαση στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι χθες το απόγευμα δεκαπέντε μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την «απερίφραστη καταδίκη» του και σημειώνει ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας».

Επιθέσεις για την… επίθεση

Από τον πρόεδρο της Ν.Δ. -που διατηρεί ψηλά στην κομματική του ατζέντα το δόγμα «νόμος και τάξη»- η πρώτη αντίδραση:

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι…</p>— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) <a href=”https://twitter.com/kmitsotakis/status/988083851804233729?ref_src=twsrc%5Etfw”>22 Απριλίου 2018</a></blockquote>

Κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, στρέφεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «για ακόμη μία φορά εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας. Με την ευθύνη να μην ανήκει μόνο στον ανύπαρκτο υπουργό. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι οι μπαχαλάκηδες έχουν πλήρη και συνειδητή κάλυψη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του».

«Δεν περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς, η απάντηση θα δοθεί με την καταδίκη του ελληνικού λαού», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Στο ίδιο ύφος και η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«H γνωστή ομάδα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία. Επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα σημείο που υποτίθεται ότι είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, ειδικά μετά την επίθεση στη Συρία. Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν. Καμιά παρεμπόδιση, καμιά σύλληψη. Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ. Τόσκας;»