Από τις καταθέσεις μιας εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, της περιβόητης «Λίτσας», οδηγήθηκε στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών η Ελληνική Αστυνομία.
Η «Λίτσα» σύμφωνα με τις αρχές ήταν εκείνη που έκρυψε τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου στα πλακάκια του σαλονιού της και από αυτά είχε δώσει στην μάνα του Γ. Σκαφτούρου 1,1 εκατομμύριο ευρώ «μέσα σε μια σακούλα κρεάτων».
Όσον αφορά στην σχέση των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τους βαρυποινίτες η γυναίκα φέρεται ότι τις επιβεβαίωσε και κατέθεσε πως ο Βλαστός τους χαρακτήριζε ιδεολόγους, που «δεν πάνε για να κονομήσουν».
«Έχουν χρησιμοποιήσει άτομα απο τον αναρχικο χώρο οπως οι Πυρήνες, γιατί αυτοί είναι πιο εχέμυθοι από τους ποινικούς και είναι ιδεολόγοι και δεν πάνε για να “κονομήσουν”» ανέφερε η «Λίτσα» και συμπλήρωσε πως «ο Παναγιώτης (Βλαστός) έχει συνεργαστεί με δύο άτομα των Πυρήνων για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό. Ξέρω ότι αν πετύχαινε η απόδραση θα χωρίζονταν οι Πυρήνες και ο Παναγιώτης και δεν θα κρύβονταν στον ίδιο χώρο».
«Ο Παναγιωτης μου ειπε ότι τα πλαστά χαρτιά (για την απόδραση που σχεδίαζε) τα έφτιαξαν παιδιά απο τον αναρχικό χώρο γιατί αυτοί ειναι πιο έμπιστοι σε σχέση με τους ποινικούς που μιλάνε πιο εύκολα και ειναι ρουφιάνοι της αστυνομίας. Μου είπε οτι οι αναρχικοί ειναι πιο ιδεολόγοι αφου και να τους πιάσουν δε μιλάνε, ενώ οι δικοί μας τα ξερνανε ολα στην αστυνομία. Θυμάμαι οτι αυτοί οι αναρχικοί που εφτιαξαν τα χαρτιά ηταν γνωστοί του αδελφού ή ξαδέλφου του Δραβιλα Σπύρου» συμπληρώνει στην κατάθεσή της η εξαδέλφη του Βλαστού.
Όσον αφορά στα χρήματα του Παναγιώτη Βλαστού, η «Λίτσα» υποστηρίζει πως διαχειρίστηκε για τρία χρόνια χρήματα του Βλαστού. «Από την απαγωγή Παναγόπουλου 2 εκατ. ευρω, ενώ τα υπόλοιπα ήταν περίπου 800.000 ευρώ τα οποία ήταν κυρίως από τοκογλυφίες. Από όλα αυτά όμως τα 110.000 ευρώ ήταν νόμιμα από κληρονομιά του πατέρα του. Ο Παναγιώτης μου είχε πει ότι λόγω της κρίσης πολλοί τοκογλύφοι έχουν χάσει πολλά λεφτά, αλλά ο ίδιος λόγω του “βαρύτατου” ονόματος που έχει δεν χάνει χρήματα από τις τοκογλυφίες γιατί τον φοβούνται».
