• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.9°C / 21.2°C
  1 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 18.6°C
  0 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 21.0°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 18.1°C
  0 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  63%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 17.9°C
  1 BF
  76%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 13.4°C
  0 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 20.6°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 22.1°C
  2 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 20.8°C
  2 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.6°C / 19.0°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  0 BF
  52%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 18.5°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 18.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 23.8°C
  1 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.1°C / 21.4°C
  1 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.1°C
  0 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.1°C / 18.7°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  61%
Εφ.Συν. - Μάριος Διονέλλης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο υπόδικος διοικητής διώκει τους εργαζόμενους

 • A-
 • A+
Ο Γ. Χαλκιαδάκης καλεί σε απολογία τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, επειδή έδειξε μέσω της «Εφ.Συν.» τα ράντσα και τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο

Αυταρχικές μεθόδους εις βάρος των εργαζομένων υιοθετεί ο υπόδικος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, και μάλιστα για αποκαλύψεις που έκανε το Σωματείο μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο διοικητής καλεί σε απολογία τον πρόεδρο του Σωματείου, Δημήτρη Βρύσαλη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας στις 25/2 για τις «εικόνες ντροπής», με ράντσα στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Τότε ο πρόεδρος των εργαζομένων μάς είχε μιλήσει για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, αλλά και για σοβαρά θέματα ασφαλείας στη συγκεκριμένη κλινική.

Το ρεπορτάζ συνοδευόταν από φωτογραφία (μία από τις πολλές που έχουν κοινοποιήσει και οι συνοδοί των ασθενών), η οποία έδειχνε τα ράντσα στη συγκεκριμένη κλινική. Η «Εφ.Συν.» από τις φωτογραφίες που ήρθαν στην κατοχή της, έκρινε πως η συγκεκριμένη μπορούσε να δημοσιευτεί, αφού δεν φαίνεται πρόσωπο ασθενούς παρά μόνο η εικόνα με τα ράντσα. Ωστόσο, με αυτή την αφορμή, σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων βρίσκεται υπόλογος για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Φυσικά στο δικό μας ρεπορτάζ δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου τράβηξε τη φωτογραφία (εξάλλου εργάζεται σε άλλη κλινική και άλλο κτίριο του νοσοκομείου), παρά μόνο ότι με βάση αυτή τη φωτογραφία μάς έκανε δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί. Εξάλλου, όπως αναφέραμε και στις 25/2, οι εικόνες από τη συγκεκριμένη κλινική είναι γνωστές εδώ και χρόνια, έχοντας φτάσει και στα χέρια της Εισαγγελίας Ηρακλείου που έχει διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα.

Μάλιστα, στις 25/2 η «Εφ.Συν.» είχε απευθυνθεί στη διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία όχι μόνο δεν αρνήθηκε την κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική, αλλά μας είχε απαντήσει πως η διοίκηση της ΥΠΕ «κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος». Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου, αντί για την ανεύρεση λύσης, προτιμά το κυνήγι μαγισσών, βάζοντας στο στόχαστρο όχι το πρόβλημα αλλά αυτούς που το αναδεικνύουν.

Και για τον κορονοϊό

Επίσης, με το ίδιο έγγραφο, ο διοικητής ζητά τη διεξαγωγή έρευνας και πάλι εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων και για δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Κρήτης σχετικά με την ετοιμότητα του νοσοκομείου (το οποίο έχει οριστεί και ως «νοσοκομείο αναφοράς» για την Κρήτη) για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Πρόσφατα το Σωματείο αμφισβήτησε τα επίπεδα ετοιμότητας του νοσοκομείου, τονίζοντας πως, με βάση τον Οργανισμό Λειτουργίας, υπάρχουν 350 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 40 κενές θέσεις ειδικευμένων και πάνω από 80 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών αλλά και πάνω από 50 κενές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Επίσης υπενθύμισαν πως στο ΠΑΓΝΗ δεν λειτουργεί Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι παραπάνω επισημάνσεις στο έγγραφο του διοικητή βαφτίζονται «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και καλεί (και για αυτόν τον λόγο) τον πρόεδρο του Σωματείου σε απολογία. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο μιλά για «τρομοκρατία» και τονίζει πως «αντί να απολογηθούν για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλά και τις ελλείψεις και κενά σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, ζητάνε από το σωματείο να σταματήσει να διεκδικεί», ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Ποιος είναι ο κ. Χαλκιαδάκης

Ο καθηγητής Γ. Χαλκιαδάκης ήταν μεταξύ των «αρίστων» που επελέγησαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων από τον κ. Κικίλια. Εις βάρος του εκκρεμεί δίκη σε δεύτερο βαθμό για σοβαρότατα ιατρικά λάθη κατά τη χειρουργική επέμβαση σε 29χρονο ασθενή, τα οποία τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη του τη ζωή. Τόσο η ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος του όσο και το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε το δικαστήριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν επιβαρυντικά για τον κ. Χαλκιαδάκη, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση για «βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια υπόχρεου».

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και απόφαση αστικού δικαστηρίου για αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η οικογένεια του παθόντος από τον κ. Χαλκιαδάκη, ποσό που το πιθανότερο είναι να καταλογιστεί όχι στον ίδιο, αλλά στο ΠΑΓΝΗ. Οπως έχει αποκαλύψει με ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.», εις βάρος του κ. Χαλκιαδάκη έχει εκδοθεί και επιβαρυντικό πόρισμα από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) τον Νοέμβριο του 2017, σχετικά με την παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε δύο ειδικότητες, τη γενική χειρουργική και τη θωρακοχειρουργική, κάτι που από τον νόμο απαγορεύεται.

Η επιμονή του κ. Χαλκιαδάκη να κατέχει και τις δύο ειδικότητες οδήγησε τότε στην έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 19 μήνες φυλάκιση, ωστόσο στο Εφετείο αθωώθηκε, ύστερα από αλλαγή των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Ανεπαρκή τα μέτρα για τον Κορονοϊό»
Για πρόχειρες αλλαγές σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ ώστε να... «βαπτιστούν» θάλαμοι απομόνωσης ύποπτων κρουσμάτων κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Σήμερα πραγματοποιείται η...
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Ανεπαρκή τα μέτρα για τον Κορονοϊό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Ενώ το πόρισμα έρευνας έπειτα από περσινές καταγγελίες εργαζομένων, ακόμα ερευνάται - Βγήκαν τα ράντσα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης. Ψυχιατρικοί ασθενείς κοιμούνται στους διαδρόμους του ιδρύματος.
Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
ΝΤΕΛΟΓΟ
Παραμένει… άριστος
Στη νέα διορθωμένη λίστα του Υπουργείου Υγείας για τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, συνεχίζει να φιγουράρει το όνομα του Γιώργου Χαλκιαδάκη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Φαίνεται πως δεν...
Παραμένει… άριστος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Βουνό τα προβλήματα στο νοσοκομείο»
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έθεσαν στην πρώτη τους συνάντηση με τον νέο διοικητή Γιώργο Χαλκιαδάκη οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, ενώ εξήγγειλαν ήδη και τις...
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Βουνό τα προβλήματα στο νοσοκομείο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας