Με απόλυτο επαγγελματισμό, σύνεση και προσήλωση στο αγωνιστικό της πλάνο, η Τσέλσι πέτυχε στο «Ανφιλντ» αυτό ακριβώς που προσδοκούσε εξ αρχής: να μη χάσει.
Το τελικό 1-1 απέναντι στην αρκετά καλή Λίβερπουλ είναι δίκαιο και δίνει το δικαίωμα στον Αντόνιο Κόντε να ονειρεύεται από τώρα την απονομή του Μαΐου.
Οχι μόνο γιατί οι «κόκκινοι» παρέμειναν στο -10, αλλά γιατί Αρσεναλ και Τότεναμ (0-0 με την ουραγό Σάντερλαντ) «αυτοκτόνησαν», μην μπορώντας να μειώσουν τη διαφορά.
Εν αντιθέσει με την εικόνα της στους τελευταίους αγώνες, η Λίβερπουλ χθες ήταν όπως μας έχει συνηθίσει.
Επιθετική, γρήγορη, επικίνδυνη, αλλά και αφελής αμυντικά.
Κάπως έτσι βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν ο Νταβίντ Λουίς στο 24’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα έκανε το 0-1, την ώρα που ο τερματοφύλακας Μινιολέ… χάζευε!
Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, το πάλεψαν, ισοφάρισαν με τον Ουινάλντουμ στο 59’ και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη αν ο Φιρμίνο ήταν εύστοχος στο 50’ και το 91’ που είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες ή αν ο Κλοπ βοηθούσε περισσότερο την ομάδα του.
Για πρώτη φορά έπειτα από μήνες είχε πλήρη αποστολή στη διάθεσή του και ο Γερμανός… ξέχασε να κάνει αλλαγές.
Εβαλε τον Μανέ και μετά τον Οριζί στο 89’, ενώ ήταν εμφανές πως η Λίβερπουλ ήθελε έναν παίκτη περιοχής απέναντι σε μια Τσέλσι που αμυνόταν μαζικά.
Οι «μπλε», πάντως, θα μπορούσαν να κλέψουν τη νίκη, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των αντιπάλων τους.
Στο 76’ ο Ντιέγκο Κόστα κέρδισε και εκτέλεσε ένα πέναλτι που χαρακτηρίζεται -επιεικώς- αυστηρό, αλλά ο Μινιολέ το εξουδετέρωσε, ενώ στο 89’ ο Πέδρο είχε ένα σουτ μόλις άουτ.
Με τις πιθανότητες να μη νικήσει να είναι πολλές εξ αρχής, η Αρσεναλ… αγχώθηκε. Και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γουότφορντ με 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από νωρίς με 2-0, χάρη σε τραγικά ανασταλτικά λάθη των Λονδρέζων και το γκολ που πέτυχε στο 58’ ο Ιουόμπι δεν έφτανε.
Οι «κανονιέρηδες» πάλεψαν για την ισοφάριση, είχαν δοκάρι με τον Λούκας Πέρεθ, όμως θα μπορούσαν να δεχτούν κι άλλο τέρμα, αφού η Γουότφορντ δεν κλείστηκε ποτέ και απείλησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.
Αν νικούσε η Αρσεναλ, θα μείωνε στους έξι βαθμούς και θα πήγαινε το Σάββατο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να νικήσει την Τσέλσι και να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Εδώ και χρόνια όμως, η ομάδα του Βενγκέρ πάντα τα κάνει θάλασσα.
ΙΤΑΛΙΑ: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου πέρασε η Λάτσιο, η οποία νίκησε την Ιντερ στο Μιλάνο με 2-1.
Σήμερα παίζουν Ρόμα-Τσεζένα, ενώ έχουν ήδη προκριθεί Γιουβέντους και Νάπολι.
